Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ραβανι Νο.03 (Βέροιας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 24
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Κυριακή, 20/01/08
Υλικα
  • 4 αυγα
  • 2 φλυτζανια σιμιγδαλι χοντρο
  • 1 φλυτζανι αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1 φλυτζανι γιαουρτι
  • 1 1/2 κ,γ μπεικιν
  • 1 βανιλια
  • 1 φλυτζανι σπορελαιο
  • 1 φλυτζανι ζαχαρη
  • 2 κ.γ ξυσμα λεμονιου

Σιροπι

  • 4 ποτηρια ζαχαρη
  • 3 1/2 ποτηρια νερο φλουδες λεμονι
Εκτελεση
  • κοσκινιζουμε σε μεγαλο μπωλ το αλευρι το σιμιγδαλι και το μπεικιν σε αλλο μπωλ
  • χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη προσετουμε το γιαουρτι και ενα ενα τα αυγα
  • οταν δεσουν τα υλικα προσθετουμε το αλευρι με το σιμιγδαλι και ανακατευουμε καλα
  • αλειφουμε ενα ταψι 36νο με σπορελαιο και το αλευρονουμε
  • αδειαζουμε το μιγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 45 λεπτα
  • οταν ψηθει ριχνουμε λιγο λιγο το σιροπι το ραβανι
  • θα αποροφησει ολο το σιροπι και θα διπλασιαστει σε ογκο

Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 32844
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 20-01-2008 14:53
 
πολυ καλο ακουγεται 
και η μονη συνταγη για ραβανι με λιγα αυγα :upset
 
giota
2. 20-01-2008 16:18
 
ειναι το ραβανι της φιλης μου αλεκας απο τη βεροια δεν φουσκωνει πολυ στο ψησιμο διπλασιαζεται ο ογκος του με το σιροπι
 
sgrav
3. 22-01-2008 01:45
 
μονο 4 αυγά!!!bravo!!! :zzz :)
 
kleiw
4. 21-01-2008 10:19
 
Το γιαούρτι αναπληρώνει θαυμάσια τα αυγά που υπολείπονται και το κάνει πιο αφράτο και ανάλαφρο στην γεύση. Εύγε Κωνσταντίνα! :)
 
Pan
5. 07-07-2008 00:46
 
Εγώ έχω δηλώσει ότι με τη ζαχαροπλαστική,εκτός μαρμελάδες γλυκά κουταλιού,δεν τα πάω και τόσο καλά.Θέλοντας να φτιάξω κάτι Ελληνικό; στην Αγγλία, για να σβήσουμε κεράκια διάλεξα τη συνταγή σου.Και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό.Θα το ξαναδοκιμάσω!!
 
xanthibax
6. 12-10-2008 18:53
 
null..Λοιπον το εφτιαξα και ηταν θεσπεσιο! το σερβιρα με παγωτο βανιλια. Αρεσε παρα πολυ στην οικογενεια μου. Εγω χρησιμοποιησα ταψι Νο 30. ψηθηκε πολυ ωραια! μπραβο και παλι! :)
 
antigonie
7. 24-11-2008 14:40
 
Πάρα πολύ ωραίο και εύκολο. Μπράβο στην Αλέκα κ στην sgrav που το μοιράστηκαν μαζί μας. :)
 
Effie
8. 16-02-2010 16:54
 
πειραζει να βαλω σιμιγδαλι ψιλο???δεν εχω χοντρο και θελω να την φτιαξω τωρα
 
mariangela
9. 24-02-2011 19:08
 
Φανταστικό! Μόλις το δοκίμασα , εγινε πολυ αφρατο , γλυκό οσο πρεπει για να μη λιγώνει, το σιρόπι το ήπιε ολο και το κυριωτερο με λίγα αυγά.
 
m54

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )