Είναι η παραδοσιακή συνταγή της Θράκης και είναι τέλεια. Τα υλικά προσαρμόστε τα ανάλογα με την χωριτικότητα του ψυγείου σας. Είναι ένας ........... μεζές για όλα τα γούστα, τσίπουρο, μπύρα ,ούζο , ρακί, κρασί. Αλλα είναι και φαγητό , με αυγά ομελετα σαγανάκι ανατολίτικο, φλογέρες , μπουρέκια πίτες, κροκέτες, καναπεδάκια, σάλτσα για μακαρόνια και ρύζι. Και άλλα πολλά. Υλικά - 1.5 κιλό χοιρινό κρέας(σπάλα στήθος ,πλευρά χωρίς κόκκαλα)
- 3.5 κιλά μοσχαρι (ποντίκι) αφαιρούμε τα νεύρα όπου υπάρχουν.
- αλάτι πιπέρι κίμινο ρίγανη ανάλογα με τα γούστα μας.
- για όσους θέλουν ρίχνουν μέσα να βράσουν μαζί πράσα και κρεμύδια ξερά ή πράσινα.
Εκτέλεση Κόβουμε τα κρέατα σε μερίδες τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και τα βράζουμε με τα μπαχαρικά αλλά χωρίς αλάτι για 6- 6 1/5 ώρες.Μετά ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε (ανακατεύουμε πολυ -πολύ καλά ) και είναι έτοιμος για ψυγείο ή όταν κρυώσει το κάνουμε ρολό σε λαδόκολά και στην κατάψυξη ή σε μερίδες. Καβουρμάς νούμερο 2 Παραλλαγή της παραπάνω συνταγής μετά απο επίσκεψη στο χωριό της γιαγιάς μου ...
- Τα ίδια υλικά με τη μόνη διαφορά οτι αντί να τα βράσουν τα τηγανίζουν όπως την τηγανιά και στο τέλος προσθέτουν πράσο και κρεμμυδάκι πράσινο λίγο πριν γίνει το κρέας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 36889 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |