Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καβουρμάς Θρακιώτικος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Κυριακή, 20/01/08

Είναι η παραδοσιακή συνταγή της Θράκης και είναι τέλεια.
Τα υλικά προσαρμόστε τα ανάλογα με την χωριτικότητα του ψυγείου σας. Είναι ένας ........... μεζές για όλα τα γούστα, τσίπουρο, μπύρα ,ούζο , ρακί, κρασί. Αλλα είναι και φαγητό , με αυγά ομελετα σαγανάκι ανατολίτικο, φλογέρες , μπουρέκια πίτες, κροκέτες, καναπεδάκια, σάλτσα για μακαρόνια και ρύζι. Και άλλα πολλά.

Υλικά 
  • 1.5 κιλό χοιρινό κρέας(σπάλα στήθος ,πλευρά χωρίς κόκκαλα)
  • 3.5 κιλά μοσχαρι (ποντίκι) αφαιρούμε τα νεύρα όπου υπάρχουν.
  • αλάτι πιπέρι κίμινο ρίγανη ανάλογα με τα γούστα μας.
  • για όσους θέλουν ρίχνουν μέσα να βράσουν μαζί πράσα και κρεμύδια ξερά ή πράσινα.
Εκτέλεση 

Κόβουμε τα κρέατα σε μερίδες τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και τα βράζουμε με τα μπαχαρικά αλλά χωρίς αλάτι για 6- 6 1/5 ώρες.Μετά ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε (ανακατεύουμε πολυ -πολύ καλά ) και είναι έτοιμος για ψυγείο ή όταν κρυώσει το κάνουμε ρολό σε λαδόκολά και στην κατάψυξη ή σε μερίδες.
 
Καβουρμάς νούμερο 2 
 
Παραλλαγή της παραπάνω  συνταγής μετά απο επίσκεψη  στο χωριό της γιαγιάς μου ...

  •   Τα ίδια υλικά με τη μόνη διαφορά οτι αντί να τα βράσουν τα τηγανίζουν όπως την τηγανιά και στο τέλος προσθέτουν πράσο και κρεμμυδάκι πράσινο λίγο πριν γίνει το κρέας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 21308
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 20-01-2008 16:15
 
MANOLIA μπραβο να εισαι καλα και γω τον επαιρνα ετοιμο μ αρεσει πολυ σαγανακι
 
sgrav
2. 20-01-2008 19:56
 
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΝΙ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ)
 
THEOHARIS
3. 22-01-2008 01:44
 
θαυμάσιος και περισσότερο θαυμάσια η ιδέα της κατάψυξης!!γεια στα χερια σου Μανόλια!!!και γιατί όχι και η συνταγή της γιαγιάς σου Θεοχάρη!!!
 
kleiw
4. 21-01-2008 09:24
 
Μετα το βράσιμο πολτοποιούμε το κρεας για να ζυμωθή οπως λες ή όπως ειναι πολύ βρασμένο το κοματιάζουμε αρκετά?
 
Litsa5
5. 21-01-2008 10:15
 
Μμμμμ μ αρέσει μόνο για πες μας όντως με το αρνί θαταν καλύτερο? Τοχεις δοκιμάσει κι έτσι?
 
Nena
6. 21-01-2008 10:17
 
O καβουρμάς υπάρχει πρόβειος και μοσχαρίσιος, εγώ πάλι προτιμώ τον μοσχαρίσιο.
 
al1975
7. 21-01-2008 14:45
 
Συμφωνώ με την αλ1975 .Εγώ την έμαθα την συνταγή απο γιαγιά και προγιαγιά και όλες την έκαναν έτσι.Δεν μπήκα ποτέ στον πειρασμό να φτιάξω κάτι άλλο, γιατί έχουμε μάθει σ΄αυτή τη γεύση και μας αρέσει.Στην συνταγή που σας έδωσα για την χυλόπιτα (τυρόπιτα ,την κάνουμε και με καβουρμά.Ή και με λουκάνικα χωριάτικα που δεν φάγαμε χθες.Ειναι τέλεια.Δεν πολτοποιούμε ,απλά ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το αλάτι.Τα κομμάτια του κρέατος να είναι κομμένα σε μερίδες κανονικές.Αυτα θα λιώσουν απο μόνα τους.Οσες έχουν μαντέμι για να ψήνουν κρέατα φτιάξτε φύλλα ψήστε τα στο μαντέμι μαζί με γέμιση καβουρμά,Η κάντε κανονική πίτα ή μισή μισή με πράσο.
 
MANOLIA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Επιφάνεια ψησίματος
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία