Συστατικά:
- 1 ½ κιλό κρέας χωρίς κόκαλο (αρνί ή χοιρινό)
- Για τη μαρινάδα
- ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 ξερό κρεμμύδι
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- κύμινο
- μαραθόσπορο
- κόλιανδρο
- θυμάρι
Για τις σάλτσες πιπεριάς - 2 κίτρινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
- αλάτι & πιπέρι
Παρασκευή :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, κόβουμε το κρέας σε κύβους και το μαρινάρουμε για 4-8 ώρες. Στη συνέχεια περνάμε το κρέας στα σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές. Ανακατεύουμε τις κόκκινες πιπεριές με το μισό λάδι, το μισό μπαλσάμικο και το μισό βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κάνουμε το ίδιο και με τις κίτρινες πιπεριές. Όταν ψηθούν τα σουβλάκια, τα σερβίρουμε με τις δύο σάλτσες. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8337 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |