Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πατάτες ογκρατέν Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Τρίτη, 22/01/08

Υλικά

  • 1 1/2 κιλο πατατες
  • 250 γραμ μπεικον
  • 400 γραμ γκουντα χοντροτριμμενη
  • 100 γραμ βουτυρο
  • 1 λιτρο γαλα
  • 4 αυγα
  • αλατι πιπερι 

Εκτέλεση

  1. Καθαριζουμε τις πατατες, τις κοβουμε σε στρογγυλες φετες και αλατοπιπερωνουμε.
  2. λιωνουμε το βουτυρο και βουτυρωνουμε καλα ενα πυρεξ.
  3. κανουμε μια στρωση με πατατες τις περιχυνουμε με λιγο βουτυρο, συνεχιζουμε με μια στρωση μπεικον και τυρι, συνεχιζουμε με στρωσεις πατατας, μπεικον και τυρι μεχρι να τελειωσουν τα υλικά.  φροντιζουμε η τελευταια στρωση να ειναι τυρι
  4. χτυπαμε το γαλα με τα αυγα και περιχυνουμε το ταψι.
  5. σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 1 ωρα. αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο 10 λεπτα πριν το βγαλουμε απο το φουρνο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 28418
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 22-01-2008 21:22
 
Μπορεί να γίνει ωραίο συνοδευτικό στα κρεατικά.
 
Lia_P
2. 23-01-2008 01:07
 
είναι περίπου σαν μια Ολλανδική συνταγη!!με την διαφορα ότι τις πατάτες,τις μισοβράζουμε και τις κόβουμε φέτες και χωρίς τόσο γαλα μαζί με κρέμα γάλακτος και τα 2/3 του τυριού!!φυσικά τα αυγά και τα υπολοιπα υλικά!!! :)
 
kleiw
3. 23-01-2008 09:30
 
κατι παρομοιο και πολυ εμφανισιμο κανω και εγω για τραπεζι μονο που απλωνω φετες μπεικον μεσα σε μακροστενη φορμα του κεικ και μετα προσθετω τις πατατες και ολα τα αλλα οπως τα γραφεις στο τελος διπλωνω απο πανω τις ακρες του μπεικον που περισευουν και ετσι οταν ξεφορμαρω ειναι πολυ εντυπωσιακο.θα συμφωνησω ομως με την κλειω για να ειμαι σιγουρη οτι η πατατα θα ειναι καλα ψημενη πρωτα τη βραζω για κανα δεκαλεπτο οσες συνταγες εχω διαβασει και εχω δοκιμασει χωρις βρασιμο στο τελος καταληγω οτι ηθελαν λιγακι ακομα...οποτε πλεον δεν το ρισκαρω. ευχαριστουμε
 
margarita79
4. 23-01-2008 09:36
 
ευχαριστω μαργαριτα παντα εχω το αγχος αν εχουν ψηθει οι πατατες με το βρασιμο εσαι σιγουρη
 
sgrav
5. 23-01-2008 09:51
 
Φαγητό που το φτιάχνει η μητέρα μου... Πεντανόστιμο και εύκολο. Έτσι το φτιάχνουμε και εμείς.... Ευχαριστούμε.
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )