Υπέροχο φαγητό για όσους αγαπούν τις σουπιές. Το κάνω συνήθως καλοκαιράκι ή όποτε βρω πολύ φρέσκια σουπιά.
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκιες σουπιές
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (όχι στο μούλτι)
- 1/2 κιλό ρύζι για ριζότο
- 1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
- λίγο αλάτι
- μπόλικο πιπέρι
- λίγο άνιθο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές, κρατάμε σε ένα φλυτζανάκι τα σακουλάκια με τα μελάνια τους και τις ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις σουπιές και τα κρεμμύδια μαζί. Τα φέρνουμε μια βόλτα και τα αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά τις σουπιάς. Θα πάρει αρκετό χρόνο αφού οι σουπιές βγάζουν μπόλικο νερό από μόνες τους. Αφού εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε την ντομάτα και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 1 1/2 ώρα. Αφού δοκιμάσουμε την σουπιά και είναι βρασμένη, συμπληρώνουμε νερό (να υπολογίσουμε να είναι περίπου 1 λίτρο το υγρό στην κατσαρόλα) δοκιμάζουμε και προσθέτουμε το αλάτι (με προσοχή το αλάτι γιατί η φρέσκια σουπιά δεν χρειάζεται πολύ), και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι. Σε ένα μπολάκι σπάμε τα σακουλάκια με το μελάνι και τα αραιώνουμε με λίγο νεράκι. Μόλις δούμε ότι έχει τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλάκι κουταλάκι το υγρό μελάνι. Όταν φτάσει στο χρώμα τις αρεσκείας μας προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνιθο και σερβίρουμε.
Tip: Το μελάνι που έχουν 2 σουπιές μπορούν να βάψουν τόνους ρυζιού. Καλό θα ήταν να μην το ρίξετε όλο γιατί το ρυζότο θα γίνει τόσο μαύρο που θα τρομάξετε από τον φόβο σας. Στο ριζότο της φωτογραφίας έχουν χρησιμοποιηθεί 2 κουταλάκια του γλυκού αραιωμένο μελάνι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 20608 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |