Κατσικάκι Γεμιστό (Σαμοθράκης) |
|
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS
|
Τρίτη, 22/01/08 |
Συστατικά : - 1 κατσικάκι
- 1 συκωταριά και μπόλια ψιλοκομμένη
- 10 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- φρέσκο μάραθο
- ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 2 νεροπότηρα νερό
- 1 κιλό ρύζι
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο βούτυρο φυτικό
Παρασκευή : - Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε όλα τα εντόσθια να σοταριστούν και να τραβήξουν τα υγρά τους.
- Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύετε, ρίχνετε το δυόσμο, το μάραθο, προσθέτετε νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσουν, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίζουμε το κατσικάκι με τη γέμιση που ετοιμάσαμε και ράβουμε την κοιλιά.
- Τρίβουμε την κοιλιά και όλο το κατσικάκι και από τις 2 πλευρές με μπόλικο φυτικό βούτυρο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη .Απλώνουμε μερικές κληματόβεργες στο ταψί - κατά προτίμηση γάστρα - για να κάτσει επάνω το κατσικάκι.Ρίχνετε νερό στο ταψί, το σκεπάζετε με το καπάκι και το σφραγίζεται με ζυμάρι.
- Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 5 ώρες στους 140ο – 150ο C.
Από τη Σαμοθράκη Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 14996 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/03/10 )
|