Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Τυρομπαλάκια (κρασο-τσιπουρο μεζές)
Τυρομπαλάκια (κρασο-τσιπουρο μεζές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Πέμπτη, 24/01/08
Υλικά:
  • 1/4 ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
  • 1/4 φετα πικάντικη τριμμένη
  • 1/4 κεφαλοτύρι ή πεκορίνο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 3-4 κουτ.σουπας αλευρι απ
  • πιπέρι όσο θέλουμε
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε όλα μαζί εκτός από το σουσάμι και με λαδωμένα χέρια, πλάθουμε μπαλακια.
  • Αλεύρι προσθέτουμε τόσο όσο να πλάθονται, δεν θέλουμε να επικρατεί.
  • Τα κυλάμε στο σουσάμι να κολλήσει παντού και τηγανίζουμε.
  • (Μπορούν να ετοιμαστούν και από την προηγούμενη, να μπουν στο ψυγείο και να τηγανιστούν τελευταία στιγμή).

Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 14559
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 25-01-2008 09:01
 
Άραγε Αρχοντία θα μπορούσαμε να τα έχουμε και στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση ? Μου αρέσουν πολύ πάντως.
 
sgr
2. 25-01-2008 12:50
 
Πολύ ωραία συνταγή.Πιστεύω πως μπορούν να είναι και στην κατάψυξη. Θα πρέπει να μην αποψυχθούν εντελώς.Τόσο που να ξεκολλήσουν μεταξύ τους και να τηγανιστούν ημικαταψυγμένα. Αλλιώς θα σκορπίσυν. Προσοχή το λάδι πρέπει να ειναι πάρα πολύ καυτό αλλιώς πάλι θα σκορπίσουν.
 
Nena
3. 25-01-2008 15:53
 
Κατάψυξη δεν έχω δοκιμάσει. 
Μην το φοβάστε, δεν μου έχουν σκορπίσει ποτέ, και διατηρούν και τέλεια το σχήμα τους.
 
arhontia
4. 25-01-2008 21:00
 
Βρε κορίτσια να κάνω μια χαζή ερώτηση? Αν τα βάλω στον φούρνο σε πυρεξάκι με αρκετό λάδι θα γίνουν?
 
Eisheth
5. 25-01-2008 23:02
 
Δεν ξέρω, δεν το νομίζω. Αλλά ίσως μέσα σε θηκούλες των μάφφινς καλά λαδωμένες να γίνονταν. Ακόμα καλύτερα και με χάρτινες θηκούλες μέσα για πιο σίγουρα. Σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
 
arhontia
6. 26-01-2008 11:12
 
θα το διακινδυνεύσω :)
 
Eisheth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 11/12/14 )