Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαλλική κοτσίδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 15
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 24/01/08
Ευρετήριο άρθρου
Γαλλική κοτσίδα
Σελίδα 2
Μια γαλλική κοτσίδα διαφορετική από τις άλλες. Ιδανική για να την παρουσιάσουμε σε τραπέζι μιας και έχει εξαιρετική εμφάνιση.
kotsida_1_400
Yλικά
  • 1 φύλλο γαλλικής σφολιάτα
  • 3 κούπες διάφορα τυριά ψιλοκομμένα (1 κούπα Έμενταλ,
  • 1 κούπα Ένταμ, 1 κούπα Φέτα)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 2 αβγά
  • 1/4 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρόκο αβγού
kotsida_4_400
Eκτέλεση
Aνακατεύουμε τα τυριά και το ζαμπόν. Xτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Pίχνουμε μέσα τα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Aφήνουμε το μείγμα γύρω στα 15 λεπτά για να πήξει λίγο.
Aπλώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας το φύλλο της σφολιάτας. Aπλώνουμε πάνω το μείγμα. Kόβουμε αριστερά και δεξιά το φύλλο σε λωρίδες. Xυπάμε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και αλείφουμε τις λωρίδες για να κολλήσουν.
kotsida_3_400

Γυρνάμε το πάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας προς τη γέμιση, και μετά αρχίζουμε να πλέκουμε εναλάξ τις λωρίδες που υπάρχουν δεξιά-αριστερά.
Όταν τελειώσουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο κρόκο την κοτσίδα και την πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180°C για 45 λεπτά.

Kαλή όρεξη

kotsida_2_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (104) | Εμφανίσεις: 58765
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 24-01-2008 22:50
 
τι εντυπωσιακη εμφανιση εναι αυτη ... πρεπει να ειναι και το ιδο]ιο νοστιμο συγχαρητηρια
 
sgrav
2. 25-01-2008 09:58
 
Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο !!!! Τι σημαίνει όμως γαλλική σφολιάτα ? που την βρίσκεις ? υπέδειξε μάρκα....
 
ATA
3. 25-01-2008 09:59
 
Πολυ εντυπωσιακη η κοτσιδα σου Μαιρη μου :)
 
JOANNA
4. 25-01-2008 10:00
 
Επίσης τι σημαίνει γυρνάμε το πάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας προς την γέμιση ? όλα τα φύλλα σφολιάτας από κάτω και η γέμιση από πάνω ώστε να καλυφθεί ?
 
ATA
5. 25-01-2008 10:03
 
ATA έτσι όπως θα τοποθετήσεις τη γέμιση στη μέση αφήνεις λίγο σφολιάτα ακάλυπτη και την γυρίσει προς την γέμιση για να μη χυθεί. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω περισσότερο. Δες τη φωτό που έχω. Όπως είναι η γέμιση στο κέντρο γύρισα το πάνω μέρος της σφολιάτας και μετά άρχισα να πλέκω τις λωρίδες. Όσο για το Γαλλική σφολιάτα παίρνω μια του Κανάκη που λέγετε σφολιάτα βουτύρου.
 
Mary
6. 25-01-2008 10:06
 
Μαίρη πολύ εντυπωσιακό.  
Ίσως και γλυκιά να μπορούσε να γίνει με μήλο π.χ. σταφίδες κλπ.  
Ωραία ιδέα, κάτι διαφορετικό ! :zzz
 
sgr
7. 25-01-2008 10:11
 
Μμμμμ!!! Στρούντελ μου κάνει αυτό Λίζα. Μου έδωσες ιδέα.
 
Mary
8. 25-01-2008 10:12
 
Ναι κι εγώ αυτό είχα στο νου μου :p
 
sgr
9. 25-01-2008 10:32
 
με αλλο φυλλο γινεται, δεν μ αρεσει ιδιαιτερα η σφολιατα
 
sgrav
10. 25-01-2008 10:49
 
Δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο φύλλο. Δεν ξέρω αν γίνεται με κουρού ίσως. Με κρούστας όμως σίγουρα δεν γίνεται. Αν το δοκιμάσεις να μας πεις.
 
Mary
11. 25-01-2008 11:22
 
Υπέροχη και γειάς το κουράγιο σου που την έφτιαξες! Η κοτσία απίστευτη! Μπορεί να μ\' αρέχει η σφολιάτα, αλλά θα την φτιάξω την συνταγή. Δεν ξέρω γιατί, αλλά για τις απόκριες μου φαίνεται τέλεια. Καλά, όχι μόνο γιa τότε. ;) 
 
Ευχαριστούμε, Mary! :)
 
Pan
12. 25-01-2008 12:48
 
Πάρα πολύ ωραία εμφάνιση. Μάλλον και το περιεχόμενο μοιάζει μοσχομυρωδάτο. Συγχαρητήρια!
 
Nena
13. 27-01-2008 17:33
 
Λοιπόν την έφτιαξα! Βγήκε τελεια απο γευση αλλά απο εμφανιση με παιδεψε αρκετα για να βγει κάτι που έμοιαζε με κοτσίδα. Ενω αφησα τη γέμιση να πήξει λίγακι στο ψυγείο πριν την βάλω στη ζύμη, αυτή δεν έπηξε σχεδόν καθόλου. Το αποτέλεσμα ήταν να δώσω μάχη με την κρέμα γαλακτος που μου χυνόταν δεξια αριστερά. Τα κατάφερα με οσο το δυνατόν λιγότερες απώλεις τελικά. :upset
 
vago
14. 28-01-2008 09:28
 
Μήπως γιατί έβαλες παραπάνω κρέμα γάλακτος απ’ ότι γράφω στη συνταγή? Εγώ που την φτιάχνω δεν τρέχει καθόλου. Στην συγκεκριμένη που βλέπεις στις φωτό έχω βάλει φέτα, ρεγκάτο και κεφαλοτύρι πικάντικο.
 
Mary
15. 28-01-2008 09:50
 
ΩΧ!!!Τωρα που το λες.... :p
 
vago


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/08/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός