Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαλλική κοτσίδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 15
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 24/01/08
Ευρετήριο άρθρου
Γαλλική κοτσίδα
Σελίδα 2
Μια γαλλική κοτσίδα διαφορετική από τις άλλες. Ιδανική για να την παρουσιάσουμε σε τραπέζι μιας και έχει εξαιρετική εμφάνιση.
kotsida_1_400
Yλικά
  • 1 φύλλο γαλλικής σφολιάτα
  • 3 κούπες διάφορα τυριά ψιλοκομμένα (1 κούπα Έμενταλ,
  • 1 κούπα Ένταμ, 1 κούπα Φέτα)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 2 αβγά
  • 1/4 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρόκο αβγού
kotsida_4_400
Eκτέλεση
Aνακατεύουμε τα τυριά και το ζαμπόν. Xτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Pίχνουμε μέσα τα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Aφήνουμε το μείγμα γύρω στα 15 λεπτά για να πήξει λίγο.
Aπλώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας το φύλλο της σφολιάτας. Aπλώνουμε πάνω το μείγμα. Kόβουμε αριστερά και δεξιά το φύλλο σε λωρίδες. Xυπάμε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και αλείφουμε τις λωρίδες για να κολλήσουν.
kotsida_3_400

Γυρνάμε το πάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας προς τη γέμιση, και μετά αρχίζουμε να πλέκουμε εναλάξ τις λωρίδες που υπάρχουν δεξιά-αριστερά.
Όταν τελειώσουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο κρόκο την κοτσίδα και την πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180°C για 45 λεπτά.

Kαλή όρεξη

kotsida_2_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (104) | Εμφανίσεις: 84999
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
16. 11-05-2008 12:01
 
Λοιπόν, συνταγή εξετελέσθη! Βγήκε πάρα πολύ νόστιμη & έχω να επισημάνω τα εξής: 
 
1. Η δοσολογία είναι ακριβέστατη, μέτρησα ακριβώς σύμφωνα με τη συνταγή. 
 
2. Την έφτιαξα με ζύμη κουρού γιατί ξέχασα να πάρω σφολιάτα αλλά αυτό ήταν μέγα λάθος γιατί δεν φούσκωσε καθόλου όπως στη φωτό οπότε μην το επιχειρήσετε! 
 
3. Θέλει προσοχή στο "πλέξιμο". Να μην αφήσετε κενά και τρέξει το λιωμένο τυράκι (το λέω γιατί εγώ σε κάποιο σημείο δεν φρόντισα να είναι σφιχτή και μου έτρεξε) 
 
Κατά τ' άλλα ήταν πεντανόστιμη και "εξαφανίστηκε" σε λίγα λεπτά! Μαιρούλα ευχαριστώ!
 
Ranja
17. 11-05-2008 20:40
 
Χαίρομαι που τα κατάφερες Ράνια. Και καλά έκανες και μας είπες ότι με την κουρού δεν φουσκώνει. Όσο για το πλέξιμο, αν δει τη φωτογραφία μου προσεκτικά θα προσέξεις ότι κάπου μου ξέφυγε και μένα.
 
Mary
18. 11-05-2008 21:51
 
Καλέ πότε είχε μπει τέτοια συνταγή και δεν την είδα? Μαίρη τέλεια η κοτσίδα και στο σχήμα και στη γεύση φανταζομαι. Γεια στα χέρια σου κορίτσι μου. Θα δοκιμαστεί σύντομα αλλα σκεφτομαι να αντικαταστήσω τη φέτα με κασέρι, γιατί προσωπικά δε μου πολυταιριάζει γευστικά με το ζαμπόν. Και παλι μπραβο, ευχαριστούμε.
 
rena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/08/11 )