Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψωμί Σπιτικό Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Παρασκευή, 25/01/08
Τι πιο ωραιο, ζεστο, λαχταριστο ψωμι απ τα χερακια μας, αν εχουμε προζυμι η αν μπορουμε να βρουμε, το ψωμι μας θα γινει ακομα καλυτερο. Πιανουμε το προζυμι απο το βραδυ και ζυμωνουμε το πρωι, αλλιως το φτιαχνουμε με μαγια

Υλικά

  • 1 κιλο αλευρι μισο σταρενιο μισο λευκο
  • 1 κ.γ αλατι
  • νερο χλιαρο οσο παρει για να γινει μια ελαστικη ζυμη
  • Μαγιά 30 γραμμάρια φρέσκια από το φούρνο

Εκτέλεση

  1. διαλυουμε τη μαγια σε μισο φλυτζανι ζεστο νερο και την αδειαζουμε σε ενα μπωλ
  2. ριχνουμε 2 φλυτζανια χλιαρο νερο ακομα και κατοπιν το αλευρι
  3. προσθετουμε το αλατι και ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια απαλη και ελαστικη ζυμη
  4. αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει και την ζυμωνουμε παλι
  5. τη μοιραζουμε σε 2 μακροστενες φορμες και την αφηνουμε 20 λεπτα να φουσκωσει
  6. ψηνουμε στους 170-180 βαθμους για 50 περιπου λεπτα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 16697
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 25-01-2008 12:28
 
συγνωμη ξεχασα να γραψω οτι η μαγια ειναι 30 γραμ φρεσκια απο το φουρνο
 
sgrav
2. 25-01-2008 12:42
 
Εντάξει, το διόρθωσα. 
Πιστεύω ότι η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού είναι από τις ωραιότερες του κόσμου :zzz  
Κωνσταντίνα, θα χαρούμε να σε δούμε και από το φόρουμ.
 
Lia_P
3. 25-01-2008 13:22
 
Σπιτικό ψωμί ε ? πολύ καλή ιδέα...τελικά το νερό είναι 2,5 φλυτζάνια ή όσο πάρει ?
 
ATA
4. 25-01-2008 13:35
 
ειναι περιπου 2 1/2 φλυτζανια αλλα καμια φορα εχει διαφορα το αλευρι που χρησιμοπιει ο καθενας
 
sgrav
5. 25-01-2008 13:55
 
Το μόνο ψωμί που τρώω καθημερινά. Αλήθεια, δεν αγοράζω ψωμί. Είτε θα φτιάξω εγώ ή θα πάρω από την μητέρα μου. Είναι πεντανόστιμο με όλη την σημασία της λέξης. 8) Και ειδικά άμα το αλεύρι είναι καλής προέλευσης. Το προζύμι δεν είναι δύσκολο να το φτιάξει κανείς, απλά θέλει αρκετές ώρες για να γίνει. Τα μυστικά της παρασκευής ψωμιού τα έχω μάθει από πολύ μικρή και μάλιστα σε φούρνο με ξύλα. Μ\' αρέσει η μυρωδιά του και η γεύση του.
 
Pan
6. 25-01-2008 14:03
 
εχεις δικιο pan εχω παντα προζυμι φυλαγμενο στο ψυγειο
 
sgrav
7. 25-01-2008 14:45
 
Ωραία...πείτε τι αλεύρι να αγοράσουμε για να το κάνουμε κι εμείς...επίσης δώστε οδηγίες παρασκευής με προζύμι (και πως το φτιάχνουμε)...έχω πολλές απορίες το ξέρω...
 
ATA
8. 25-01-2008 16:15
 
Από αλευρόμυλο καλό και να είναι καλής ποιότητας το αλεύρι. Δεν είναι όλοι οι μύλοι εντάξει. Από την άλλη θα μου πεις, στην ΑΘήνα που να το βρεις τον αλευρόμυλο... Δυστυχώς θα καταλήξεις σε κανα φούρνο (που παίρνουν β\' ποιότητας αλεύρι) ή από το supermarket. Το προζύμι φυσικά διατηρείται στο ψυγείο...
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός