Τι πιο ωραιο, ζεστο, λαχταριστο ψωμι απ τα χερακια μας, αν εχουμε προζυμι η αν μπορουμε να βρουμε, το ψωμι μας θα γινει ακομα καλυτερο. Πιανουμε το προζυμι απο το βραδυ και ζυμωνουμε το πρωι, αλλιως το φτιαχνουμε με μαγια
Υλικά
- 1 κιλο αλευρι μισο σταρενιο μισο λευκο
- 1 κ.γ αλατι
- νερο χλιαρο οσο παρει για να γινει μια ελαστικη ζυμη
- Μαγιά 30 γραμμάρια φρέσκια από το φούρνο
Εκτέλεση
- διαλυουμε τη μαγια σε μισο φλυτζανι ζεστο νερο και την αδειαζουμε σε ενα μπωλ
- ριχνουμε 2 φλυτζανια χλιαρο νερο ακομα και κατοπιν το αλευρι
- προσθετουμε το αλατι και ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια απαλη και ελαστικη ζυμη
- αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει και την ζυμωνουμε παλι
- τη μοιραζουμε σε 2 μακροστενες φορμες και την αφηνουμε 20 λεπτα να φουσκωσει
- ψηνουμε στους 170-180 βαθμους για 50 περιπου λεπτα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 18560 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |