Πολύ νόστιμο φαγητό και πολύ εύκολο. Σε ποιόν δεν αρέσει ο συνδυασμός μακαρόνια με κιμά... Υλικά:
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 250gr κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
- 1 μελιτζάνα φλάσκα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- Ελαιόλαδο
- ½ κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πουμαρό κλασσικό)
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας corn flour
- 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο πολύ καλά τις μελιτζάνες, μετά από λίγο προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι κι έπειτα τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς καλά. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και αν η σάλτσα μας είναι αραιή προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο σε ελάχιστο νεράκι. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνι, τα καίμε με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τη σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 17808 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |