Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χταπόδι πικάντικο Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από vago   
Κυριακή, 27/01/08
img_1801_edited_400

Υλικά

  • 1 χταποδάκι μέτριο
  • μισή κουπα ξύδι απο κρασί
  • μισή κουπα ξύδι μπαλσάμικο
  • λίγο ελαιολαδο
  • 1-2 κοκκινες καυτερες πιπερίτσες
Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να βγάλει τα υγρα του. Ανακατεύουμε κάθε τόσο και οταν το δουμε οτι εχει κοκκινήσει και πριν αρχισει να ξανατραβάει τα υγρά που εβγαλε, ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε μισή κουπα νερό και τις πιπερίτσες. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα. Δεν βάζουμε αλάτι αν δεν δοκιμάσουμε.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8282
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 28-01-2008 09:09
 
Νόστιμο ουζομεζεδάκι. Τρελαίνομαι για χταπόδια!!
 
Mary
2. 28-01-2008 10:36
 
Ακριβώς έτσι το κάνω κι εγώ. Και έχει μια σαλτσούλα όνειρο :zzz
 
sgr
3. 28-01-2008 10:53
 
Λοιπόν χταπόδια λόγω του μπαμπά έχω παρα πολλά και τα μαγειρεύω με πάρα πολλούς τρόπους.Το αγαπημένο μου είναι το τουρσί, μεζεδάκι που μας βγάζει απο την δυσκόλη θέση και τραβιέται με πολύ τσίπουρο. 
Σιγοβράζουμε το χταπόδι με τα υγρά του και με ξύδι μέχρι να μαλακώσει. 
Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε βάζο με πιπέρια διάφορα, ένα δυο πιπερίτσες τσούσκες, κάππαρη, λιαστή ντομάτα, ολοκληρες πιπερίτσες τουρσί, 2 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες και 1 φύλλο δάφνης. 
Καλύπτουμε με λάδι και βάζουμε στο ψυγείο.
 
al1975
4. 28-01-2008 11:10
 
αχ :upset κοριτσια τι νοστιμοι μεζεδες και για να ξελιγωθουμε λιγο ακομα υπαρχει τιποτα καλυτερο απο χταποδακι στα καρβουνα με μπολικο λαδολεμονο :zzz
 
sgrav
5. 26-12-2008 10:12
 
Βάγγο, το ζουμάκι πήρε χρώμα μόνο από το χταπόδι και το μπαλσάμικο? Χωρίς ντομάτα? Λέω να το φτιάξω μιας και οργανώνω τραπέζι με θαλασσινά.
 
Ranja
6. 26-12-2008 17:36
 
Δεν βάζω καθόλου ντομάτα Ράνια μου. Αυτό είναι το χρώμα που παίρνει το χταπόδι από το ξύδι.
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 08/04/10 )