Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπακλαβας με λαδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Κυριακή, 27/01/08
Υλικα
  • 1 1/2 πακετο φυλλο βηρυτου
  • 1 κιλο καρυδι κομμενο
  • 1 πιατακι του καφε ζαχαρη
  • 1 πιατακι του καφε φρυγανια τριμμενη
  • 1 κ.σ κανελα
  • 1 κ.γ γαρυφαλλο
  • 1 ποτηρι ελαιολαδο
  • γαρυφαλλα ολοκληρα

Σιροπι

  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 3 ποτηρια νερο
  • μισο λεμονι

Εκτελεση

  • σε ενα ταψι Νο 36 βαζουμε λαδι αρκετο
  • στρωνουμε 4 φυλλα χωρις να τα λαδωσουμε
  • σε ενα μπωλ ανακατευουμε το καρυδι τη ζαχαρη την κανελα και το γαρυφαλλο και τη φρυγανια
  • αρχιζουμε να βαζουμε φυλλο γεμιση φυλλο γεμιση μεχρι να μεχρι να τελειωση η γεμιση χωρις να λαδωνουμε τα φυλλα
  • κραταμε 5 φυλλα για επανω οταν τελειωσουμε με τη γεμιση
  • βαζουμε τα 5 φυλλα επανω
  • γυριζουμε τις ακρες προς τα μεσα χαραζουμε σε κομματια
  • σε καθε κομματι καρφωνουμε απο ενα γαρυφαλλο
  • ριχνουμε το υπολοιπο λαδι
  • ραντιζουμε με νερο και ψηνουμε στους 170 βαθμους για 1 1/2 ωρα
  • βραζουμε το σιροπι 10 λεπτα σιροπιαζουμε το γλυκο και το αφηνουμε να κρυωση και να τραβηξει το σιροπι

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 12140
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 28-01-2008 10:51
 
Εμείς Κωνσταντίνα στην Εύβοια δεν βράζουμε σιρόπι. ;) Ρίχνουμε το μέλι όπως είναι πάνω στον μπακλαβά, όταν είναι ακόμα ζεστός (μόλις ρίξουμε από πάνω το λάδι καυτό.) Επίσης δεν βάζουμε φρυγανιά. (Δεν καταλαβαίνω που κολλάει η φρυγανιά στον μπακλαβά.) Και γεμίζουμε είτε με αμύγαλο ψύχα ή καρύδι. Εξαρτάται τις προτιμήσεις. Μάλιστα πέρσι η αδελφή μου έφτιαξε και έναν ακόμη με φυστίκι Αιγίνης. 
 
Με το αρκετό λάδι που βάζεις από πριν, δεν τον κάνεις πιο βαρύ έτσι τον μπακλαβά;
 
Pan
2. 28-01-2008 11:06
 
με το λαδι ο μπακλαβας γινεται πολυ πιο νοστιμος και πολυ πιο ελαφρυς και πιο υγειυνος φυσικα απο το βουτυρο οσο για τη γεμιση σογουρα υπαρχουν πολλες εκδοχες η φρυγανια δενει το καρυδι με τα αρωματικα και το κανει ακομα πιο ωραιο
 
sgrav
3. 28-01-2008 11:33
 
Δεν μ\' αρέσει με την φρυγανιά. Σβολιάζει και στεγνώνει την γέμιση πολύ. Με τόσο λάδι που λες το αμφιβάλλω.... Τελοσπάντων, ευχαριστούμε που την δημοσιοποίησες. ;)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )