Υλικα - 1 1/2 πακετο φυλλο βηρυτου
- 1 κιλο καρυδι κομμενο
- 1 πιατακι του καφε ζαχαρη
- 1 πιατακι του καφε φρυγανια τριμμενη
- 1 κ.σ κανελα
- 1 κ.γ γαρυφαλλο
- 1 ποτηρι ελαιολαδο
- γαρυφαλλα ολοκληρα
Σιροπι - 1 κιλο ζαχαρη
- 3 ποτηρια νερο
- μισο λεμονι
Εκτελεση - σε ενα ταψι Νο 36 βαζουμε λαδι αρκετο
- στρωνουμε 4 φυλλα χωρις να τα λαδωσουμε
- σε ενα μπωλ ανακατευουμε το καρυδι τη ζαχαρη την κανελα και το γαρυφαλλο και τη φρυγανια
- αρχιζουμε να βαζουμε φυλλο γεμιση φυλλο γεμιση μεχρι να μεχρι να τελειωση η γεμιση χωρις να λαδωνουμε τα φυλλα
- κραταμε 5 φυλλα για επανω οταν τελειωσουμε με τη γεμιση
- βαζουμε τα 5 φυλλα επανω
- γυριζουμε τις ακρες προς τα μεσα χαραζουμε σε κομματια
- σε καθε κομματι καρφωνουμε απο ενα γαρυφαλλο
- ριχνουμε το υπολοιπο λαδι
- ραντιζουμε με νερο και ψηνουμε στους 170 βαθμους για 1 1/2 ωρα
- βραζουμε το σιροπι 10 λεπτα σιροπιαζουμε το γλυκο και το αφηνουμε να κρυωση και να τραβηξει το σιροπι
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 14278 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |