Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαρίδες σαγανάκι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Τετάρτη, 30/01/08

Υλικά

  • 8 μεγαλες γαριδες
  • 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
  • 1 κοκκινη και μια πρασινη πιπερια σε λωριδες
  • 3 κ.σ ελαιολαδο
  • μισο σφηνακι ουζο
  • 200γραμ φετα
  • 1 ντοματα ξεφουδισμενη σε κυβους

Εκτέλεση

  1. καθαριζουμε τις γαριδες αφηνοντας το κεφαλι και την ουρα
  2. με μια οδοντογλυφιδα βγαζουμε το εντερακι που εχουν στην πλατη τους
  3. σε ενα τηγανι ριχνουμε το λαδι και σωταρουμε τις γαριδες με το σκορδο
  4. προσθετουμε τις πιπεριες και τις σβηνουμε με το ουζο, προσθετουμε τη ντοματα σιγοβραζουμε για 5 λεπτα
  5. ριχνουμε τη φετα κομμενη με το χερι και αφηνουμε μεχρι να μισολιωσει
  6. σερβιρουμε το σαγανακι με ψιλοκομμενο μαιντανο

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 16442
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 30-01-2008 20:45
 
με τον ιδιο τροπο γινονται και τα μυδια σαγανακι διαλεγοντας μυδια ψιχα η κελυφος και ψιχα μαζι αναλογα με τι μας αρεσει
 
sgrav
2. 31-01-2008 09:41
 
Έτσι, αλλά και με άλλες παραλλαγές το φτιάχνω και εγώ. Έχεις δοκιμάσει να βράσεις τις γαρίδες με λάδι και λεμόνι καιλίγο ρίγανη; Άμα σου πω πόσο νόστιμες γίνονται, χωρίς να βάλεις άλλα υλικά; Όταν τις φτιάχνω έτσι, γίνονται ανάρπαστες. Αφού βουτάμε στον ζωμό που έχει περισσέψει, γιατί τις γαρίδες τις εξαφανίζουμε νωρίς-νωρίς. 
 
Η συνταγή σου Κωνσταντίνα μου είναι μούρλια :) :zzz και τις βάζετε σε κάτι μέρες που μόνο τα σκέφτομαι (ας όψονται οι αγώνες)... Ευχαριστούμε!
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/08/10 )