Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπρόκολο σουφλέ Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Pan   
Πέμπτη, 31/01/08

Μια συνταγή που την φτιάχνω όταν μου έχει περισσέψει μπρόκολο βρασμένο ή θέλω να το φάω κάπως αλλιώς από το σύνηθες. Η ιδέα ανήκει αρχικά στην μητέρα μου.

Υλικά:
  • 1 κιλό μπρόκολο
  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 4-5 αυγά
  • Τυρί τριμμένο
  • Λάδι (ή βούτυρο)
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολο. Σε μια άλλη τα μακαρόνια (της αρεσκείας σας. Προτιμώ τα σπαγγέτι. Ή μπορείτε να αναμείξετε λίγες πένες- λίγα σπαγγέτι). Αφού βράσουν λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) ένα πυρέξ και στρώνουμε την μισή δόση από τα μακαρόνια. Έπειτα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια στρώνοντας τα από πάνω. Ξανατυρώνουμε και προσθέτουμε τα μπρόκολα. Χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά ομελέτα με λίγο αλάτι και πιπέρι (και όποια άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας μας που μπορούν να ταιριάξουν). Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο γάλα, αν θέλουμε να κάνουμε την ομελέτα πιο αφράτη. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα μπρόκολα, ώστε να πάει καλά σε όλο το ταψί και ψήνουμε στους 180C, ώσπου να ψηθεί το φαγητό μας.

Καλή σας όρεξη!

Όσον αφορά το λάδι ή το βούτυρο, εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο ως πιο υγιεινό και ελαφρύ. Και δεν θέλει πολύ ψήσιμο. Πιο πολύ να ψηθεί η ομελέτα.

Γίνεται πεντανόστιμο και ανάρπαστο. Εγγυημένα πράγματα. ;)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 18016
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/01/10 )