Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κεφτεδάκια τόνου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS   
Παρασκευή, 01/02/08
Υλικά
  • 250 γρ. τόνος (κονσέρβα) καλά στραγγισμένος από το λάδι του
  • 2-3 χονδρές φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
  • 2-3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • ελαιόλαδο καλό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Μουσκεύετε το ψωμί και το στύβετε καλά.
  2. Λειώνετε τον τόνο με το πιρούνι.
  3. 'Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής και τα ζυμώνετε.
  4. Πλάθετε να πάρουν στρογγυλό σχήμα.
  5. 'Αφήνετε τους κεφτέδες για 1 ώρα στο ψυγείο για να δέσει η ζύμη.
  6. Κατόπιν αλευρώνετε ελαφρά τους κεφτέδες και μετά τους τηγανίζετε σε σιγανή φωτιά για να μην «αρπάξουν».
  7. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 12931
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 01-02-2008 09:18
 
νοστιμο υγειινο ευκολο θα δοκιμαστει παραυτα :zzz
 
sgrav
2. 01-02-2008 09:45
 
Για να αποφύγουμε το τηγάνι και να γίνουν πιο υγειινά άραγε θα μπορούσαμε να τα ψήσουμε στο φούρνο σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα? 
Ωραία παραλλαγή κεφτέ Χάρη.
 
sgr
3. 01-02-2008 10:40
 
Ισως να γινονται στο φουρνο αν στη ζύμη προσθέσουμε λίγο λάδι και μιας ντομάτας τη σαρκα ψιλοκομμένη.Πράγματι μια παραλλαγη πιο διαιτης κεφτες.
 
Litsa5
4. 02-02-2008 20:28
 
Λατρευω τον τονο οπως και τις διαφορες παραλλαγες που αφορουν τους κεφτεδες... 
Απλα...ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!! :zzz
 
julia1984
5. 28-11-2008 11:51
 
Egw exw mia paralagi gia tipou bifteki gia 4 atoma. 
Anti gia pswmi vazw frigania , girw sta 50gr gia 2 konserves tonou se nero (gia pio ygeiino), ena aspradi avgou gia na desei to meigma k osa aromatika ktl leei o Theoxaris. To afinw ki egw sto psigeio na desei ligo , ALLA , ta 'tiganizw' se antikolitiko tigani me poli ligo ladi -i to ladi se sprey pou exoun gia dieta- apo tin ka8e meria mexri na kanei krousta.  
Poli grigoro k me mia wraia salata xorteneis.
 
Dimitra
6. 28-11-2008 12:47
 
συγνώμη, με αφορμη τη δημοσίευση σου δήμητρα μπορεις να μας πεις τι έιναι αυτο το λάδι σε σπρευ για διαιτα? δεν το εχω δει στα σουπερ μαρκετ, ουτε το έχω ακουσει... και τι λαδι ειναι? ελαιόλαδο ? 
επισης σκεφτηκα δε γινεται να τα φησουμε στο γκριλ αντι να τα τηγανησουμε σε αντικολλητικο τηγανι?
 
xanthopoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/09/11 )