Ομελέτα στο φούρνο με λουκάνικα, μπέικον και edam |
|
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS
|
Παρασκευή, 01/02/08 |
Υλικά
- 300 γρ. λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
- 4 - 5 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 πιπεριές
- 300 γρ. edam κομμένο σε κιβάκια μικρά (ή χοντροτριμμένο)
- 4-5 κουταλιές της σούπας βούτυρο η λάδι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 8 αυγά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε ένα ταψί
- Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τις πιπεριές να τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για λίγο ακόμη.
- Βγάζετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το μπέικον με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα.
- Τα αφήνετε να ψηθούν ελαφρά για 2΄-3΄ γυρίζοντας τα. Βάζετε στο ταψάκι σε στρώσεις τα λουκάνικα, σκορπίζετε λίγο από το μίγμα με τις πιπεριές, το μπέικον και το κρεμμύδι και κατόπιν απλώνετε τα κομματακια τυριού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού. Αφήνετε για 15΄-20΄ και ψήνετε στο φούρνο για 30΄-40΄
- Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και πατατες τηγανιτές
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 12426 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )
|