Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Ομελέτα στο φούρνο με λουκάνικα, μπέικον και edam
Ομελέτα στο φούρνο με λουκάνικα, μπέικον και edam Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS   
Παρασκευή, 01/02/08

Υλικά

  • 300 γρ. λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 - 5 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές
  • 300 γρ. edam κομμένο σε κιβάκια μικρά (ή χοντροτριμμένο)
  • 4-5 κουταλιές της σούπας βούτυρο η λάδι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνετε ένα ταψί
  • Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τις πιπεριές να τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για λίγο ακόμη.
  • Βγάζετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το μπέικον με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα.
  • Τα αφήνετε να ψηθούν ελαφρά για 2΄-3΄ γυρίζοντας τα. Βάζετε στο ταψάκι σε στρώσεις τα λουκάνικα, σκορπίζετε λίγο από το μίγμα με τις πιπεριές, το μπέικον και το κρεμμύδι και κατόπιν απλώνετε τα κομματακια τυριού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού. Αφήνετε για 15΄-20΄ και ψήνετε στο φούρνο για 30΄-40΄
  • Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και πατατες τηγανιτές

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 12426
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-02-2008 20:24
 
ωραια ομελετα χαρη εχω αυγα χωριατικα θα δοκιμαστει λιαν συντομως
 
sgrav
2. 25-05-2012 19:41
 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
 
KAPA63

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )