Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κανελόνια με σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από fraternator   
Σάββατο, 02/02/08
Ευρετήριο άρθρου
Κανελόνια με σπανάκι
Σελίδα 2
ΥΛΙΚΑ
kanelonia_spanaki_012_400
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 150 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα (καπνιστό)
  • 2 αβγά
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σπανάκι, το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το ζαμπόν, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα κανελόνια.

kanelonia_spanaki_009_400

2. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για λίγο τις ντομάτες, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό.

kanelonia_spanaki_010_400

3. Ρίχνουμε τη μίση σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι, από πάνω βάζουμε τα κανελόνια και από πάνω την υπόλοιπη ντομάτα, το γάλα και την κεφαλογραβιέρα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

kanelonia_spanaki_011_400

(Σήμερα που το έφτιαξα και έβγαλα και τις φωτογραφίες δεν είχα φρέσκια ντομάτα και έβαλα ντοματοχυμό. Πολύ καλό επίσης, αλλά με τη φρέσκια είναι σαφώς καλύτερο!)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (61) | Εμφανίσεις: 59399
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (18)
1. 03-02-2008 00:49
 
Τι νοστιμιές είναι αυτές Εύη μου! Υπέροχη συνταγή! Έτσι μου \'ρχεται να βουτήξω ένα κομματάκι... ;) 8) 
 
Άλλη μια συνταγή πάει για εκτέλεση σύντομα! ;)
 
Pan
2. 05-02-2008 09:55
 
Να ρωτήσω κάτι που είμαι λίγο ασχετή :cry  
Τα κανελόνια τα γεμίζεις άψητα? Δεν τα βράζεις πρώτα? 
Δεν έχω φτιάξει ποτε γι'αυτό ρωτάω :sigh
 
EMMANOUELA
3. 05-02-2008 10:20
 
συνηθως τα γεμιζουν αψητα τα κανελλονια εμμανουελα εγω παντως οσες φορες εχω φτιαξει(συνηθως φτιαχνω με κιμα)παντα τα βραζω λιγο πρωτα ισως απο το φοβο μου μη μεινουν αψητα.πολυ ωραια συνταγη
 
margarita79
4. 05-02-2008 10:47
 
Αν η σαλτσούλα είναι πλούσια τα κανελόνια βράζουν. Δηλαδή δεν πρέπει να τα βάλουμε στεγνά, σ' αυτή την περίπτωση θέλουν πρώτα λίγο βράσιμο. Πολύ ωραία η συνταγή με το σπανάκι, θα είναι πολύ νόστιμα!!! Φιλιά
 
zoi
5. 05-02-2008 11:02
 
Ευχαριστώ πολύ πολυ :grin  
Θέλω να την φτιάξω το σάββατο που έχω τραπέζι και επειδή θα είναι η πρώτη φορά θέλώ να μου πετύχει!!!!! :zzz ;)
 
EMMANOUELA
6. 05-02-2008 21:12
 
υπεροχη συνταγη και εγω τα γεμιζα με κιμα η τυρια θα τη δικιμασω σιγουρα μπραβο ευη
 
sgrav
7. 09-02-2008 20:25
 
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, δυστυχώς τώρα τα είδα.... :sigh Emmanouela ελπίζω να πήγε καλά το τραπέζι σου και να σου πέτυχαν! Όσο για το βράσιμο πριν το γέμισμα, ποτέ δεν τα βράζω και γίνονται μια χαρά μαλακά. Δεν λέω μόνο για αυτή τη συνταγή με το σπανάκι, αλλά και άλλες που φτιάχνω. Θα "κρεμάσω" μια μέρα και μία με κοτόπουλο και τυρί κρέμα που είναι τέλεια! Φιλάκια σε όλες/όλους!
 
fraternator
8. 18-02-2009 21:13
 
θελω να ρωτήσω εαν δεν θέλουμε να βαλουμε σάλτσα ντομάταμπορούμε να βάλουμε μπεσαμέλ και εαν ναι πότε πρέπει.Αν γίνεται να μου απαντήσετε!ευχαριστώ. :)
 
magdalini
9. 19-02-2009 15:47
 
magdalini, αν και δεν είμαι εγώ η γράφουσα,φτιάχνω όμως το φαγητό αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αραιή μπεσαμέλ αντί ντομάτας βάζοντας μικρή στρώση στον πάτο του ταψιού και την υπόλοιπη από πάνω από τα κανελόνια
 
xanthibax
10. 20-02-2009 16:25
 
ευχαριστώ πολύ xanthibax!δεν ηξερα πως να τα κάνω! :zzz
 
magdalini
11. 27-05-2009 01:15
 
Πω πω!!! Και κάνω δίαιτα! Τι μου κάνετε βραδιάτικα!! Θα την κάνω και θα την πάω στο πειραματόζωο...στο μπαμπάκα μου να δοκιμάσει... ε θα τσιμπήσω κι εγω μια πηρουνιά να δω τι έκανα!! Να μην ξερω για το χειμώνα? :cry :cry
 
thomai
12. 06-03-2010 17:50
 
Κυρίες μου καλησπέρα! 
Ειμαι κι εγώ μια από τις πολλές που φτιάχνουν τακτικά κανελόνια με κιμά και βλέποντας αυτό το συνδυασμό... ενθουσιάστηκα!  
Εχω ήδη τη γέμιση έτοιμη, αλλά το θέμα μου είναι ότι στα κανελόνια με κιμά φροντίζω η σάλτσα να τα σκεπάζει εντελώς και τα ψήνω για μια ώρα. Με το σπανάκι τώρα, αν τα κανελόνια είναι εντελώς άβραστα, δε χρειάζεται να είναι εντελώς σκεπασμένα με σάλτσα; :upset
 
VICKYBELL
13. 06-03-2010 22:34
 
Ε ναι λοιπόν, απαντώ η ίδια στο ερώτημά μου: η σάλτσα ντομάτας και το γάλα σκεπάζουν εντελώς και τα κανελόνια και το μόνο που μένει είναι να ψηθούν! Η γέμιση μυρίζει πολύ ωραία πάντως! :)
 
VICKYBELL
14. 09-03-2010 13:00
 
Πωπω! Από τότε που το δημοσίευσα έχω να το κάνω! Αύριο θα πάρω σπανάκι γιατί τα λιγουρεύτηκα έτσι που τα είδα! Είμαι και έγκυος και δεν κάνει... :) Vickybell χαίρομαι που σου άρεσαν και που σου πέτυχαν.
 
fraternator
15. 13-03-2010 22:57
 
Με το καλό να έρθει το μωράκι και να μάθει από καλή κουζίνα!!! ;)
 
VICKYBELL


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Κεραμικές κατσαρόλες σετ 10 τεμ.
Το Top στην φιλοξενία