Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καριόκες Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Κυριακή, 03/02/08
Ευρετήριο άρθρου
Καριόκες Νο.01
Σελίδα 2
Σελίδα 3
kariokes2_400
Σας την έταξα, αγαπητά μέλη, και σας τη γράφω πάραυτα! Είναι μια πανεύκολη συνταγή, ιδανική για γιορτές και μαζώξεις, αρέσει σε όλους, και οι καριόκες διατηρούνται αρκετές ημέρες στο ψυγείο (σε περίπτωση που μείνει καμία... λέμε τώρα!)Η συνταγή βγάζει περίπου 30-35 κομμάτια και βασίζεται σε συνταγή που είχα τυπώσει παλιά από το διαδίκτυο (οι συνταγές της κυρίας Αθηνάς). Λιγάκι έχω αλλάξει στην πορεία κάποιες δοσολογίες, για καλύτερο αποτέλεσμα.
Υλικά:
  • 2/3 βιτάμ λιωμένο
  • 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα (από τα μεγάλα, με τις δύο στρώσεις μπισκότα πάνω-κάτω)
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 βανίλιες
  • 3 σφηνάκια λικέρ (αυτή τη φορά έβαλα Grand Marnier)
  • 250-300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη: περίπου 400-500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ (θεωρώ ότι είναι πιο αραιή από τις άλλες και πιο εύκολη στο λιώσιμο, εσείς χρησιμοποιείτε όποια προτιμάτε).

Εκτέλεση:

kariokes1_400_01

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι ναγίνουν σκόνη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ταζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Σε περίπτωση που βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα φρέσκο. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξουν (συνήθως, τα αφήνω ένα βράδυ ή και μια ολόκληρη μέρα).

Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, ξετυλίγουμε τα μπαστούνια, κόβουμε φέτες λεπτές με κοφτερό μαχαίρι και με μια οδοντογλυφίδα ή με το χέρι τις κάνουμε μπλουμ με γρήγορες κινήσεις στην κουβερτούρα. Τις τοποθετούμε μία μία σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο (στην προκειμένη περίπτωση, απλώς άνοιξα την πόρτα της κουζίνας και τοποθέτησα δίπλα τη λαμαρίνα… με το κρύο που έκανε αργά το βράδυ, πάγωσαν σε μερικά λεπτά!)Κόβουμε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη σε μικρά κομμάτια και τις τυλίγουμε.

Οι καριόκες είναι έτοιμες να τις προσφέρουμε!

(Τις φωτογραφίες τράβηξε η φίλη μας, Mary. Σ'ευχαριστώ, Mary, δεν θα μπορούσα να τραβήξω καλύτερες!)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (44) | Εμφανίσεις: 39550
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (32)
16. 04-02-2008 14:52
 
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, κορίτσια! Χαίρομαι που σας άρεσε.  
MB04, το βιτάμ που χρησιμοποιώ είναι το κλασικό των 250 γρ., και στη συνταγή βάζω περίπου τα 170 γρ.
 
katerina
17. 06-02-2008 15:52
 
κατερινάκι μου ήταν φανταστικές!! καλύτερες και από του εμπορίου . να είσαι πάντα καλά και στην επόμενη συνάντηση να μας ξαναφέρεις :zzz
 
melina
18. 06-02-2008 16:03
 
Για μένα να φέρεις κανα δυο με άσπρη σοκολάτα, αφού μόνο αυτή τρώω, όταν θελήσω καμιά φορά... ;) 
 
Εντάξει, πλάκα κάνω. Ευχαριστούμε που μας έδωσες την συνταγή. :)
 
Pan
19. 07-02-2008 11:12
 
εγω οπως εχεις καταλαβει δεν εχω σχολιασει ως τωρα γιατι εσκασα απο τη ζηλεια μου που δε δοκιμασα...... :cry
 
margarita79
20. 20-09-2008 09:43
 
katerina tis eftiaksa kai vgikan teleis!! (ligo pio mastixwtes apo oti prepei, ti na kanw gia afto??) poly kali i syntagi kai poly efkoli!! thanx
 
elinakou
21. 22-09-2008 16:50
 
κοίταξε, σε καριόκες, τρουφάκια κτλ. όταν θέλω να αραιώσω λίγο το μίγμα, προσθέτω λίγο γάλα φρέσκο (3-4 κουτ.σούπας, όχι πολύ). Δεν θα αλλάξει τη γεύση και θα αραιώσει και το μίγμα. Δοκίμασέ το και μου λες!
 
katerina
22. 27-12-2008 10:14
 
ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!ΛΙΓΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.
 
eficfu
23. 04-09-2009 11:36
 
Κατερίνα είναι καταπληκτικές,εγω έβαλα μισα καρύδια και μισά αμύγδαλα άσπρα. 
Αρεσαν πολύ και δεν έχουν και αυγό.
 
smp
24. 04-09-2009 12:30
 
Χαίρομαι που σου άρεσαν, Φωτεινή. Την επόμενη φορά που θα τις κάνω θα βάλω και φωτογραφία!
 
katerina
25. 12-10-2009 06:58
 
Τις καριόκες σου Κατερινιώ τις έφτιαξα μέσα σε 10 μέρες 3 φορές. Το μόνο που έχω να επισημάνω είναι στη σοκολάτα, που έχεις δίκιο ότι πρέπει να είναι ΙΟΝ. Την πρώτη φορά δοκίμασα να τις «ντύσω» με άλλη και ήταν πολύ πυκνή με αποτέλεσμα αφενός να μη μου φτάσει για όλες και αφετέρου να γίνεται πολύ χοντρή η επικάλυψη. Το μόνο υλικό που αφαιρώ είναι το λικέρ (επειδή τις τσακίζει η κόρη μου) το οποίο αντικαθιστώ με γάλα.
 
Mary
26. 26-04-2010 09:10
 
Τις έφτιαξα κι εγώ και κέρασα τους συναδέλφους στη δουλειά. Ακόμα παραμιλάνε.... Άκουσα απίστευτα θετικά σχόλια (ότι είναι επαγγελματικού επιπέδου κλπ). Κατερινάκι ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγή αυτή.
 
sgr
27. 26-04-2010 13:00
 
χαίρομαι που σας άρεσαν, κορίτσια!!!ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! :zzz :grin
 
katerina
28. 09-01-2011 23:15
 
κατερινακι τελεια η συνταγη!!μπραβο!!τη συνιστω σε ολους!εγω εβαλα κ λιγα αμυγδαλα κ δεν εβαλα λικερ.οσο για την κουβερτουρα κοριτσια εγω την αραιωνω με γαλα ή κρ γάλακτος κ γινεται ρευστη.βαζω κ λιγο βουτυρο για να γυαλιζει.τελεια η συνταγη! :)
 
denisoula
29. 10-01-2011 14:24
 
:)
 
katerina
30. 15-09-2012 12:38
 
Τα συγχαρητήριά μου! Έκανα αυτή τη συνταγή 2 φορές σε έναν μήνα, τη μία φορά διπλή, κι έχουν ενθουσιαστεί γονείς, αδέρφια, φίλοι και συγγενείς! 
 
Η συνταγή γίνεται με φθηνά υλικά που πολλοί έχουμε συνέχεια στο σπίτι, είναι πολύ απλή στην εκτέλεση και μπορεί να την κάνει ακόμα και κάποιος που δεν έχει ξανακάνει ποτέ γλυκό (εκτός ίσως από το γλασάρισμα), και δεν περιέχει κανένα ρίσκο αποτυχίας. 
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ, η συνταγή έχει μπει στο αρχείο μου και πλέον προσπαθώ να βρίσκω δικαιολογίες για να μην τις κάνω, μιας και μου τις ζητούν συνέχεια!! 
 
Σε όποιον αρέσουν οι καριόκες να τις δοκιμάσει οπωσδήποτε! Είναι μακράν ανώτερες από αυτές πολλών ζαχαροπλαστείων.
 
annapsonio


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )