Σελίδα 2 από 3 Σας την έταξα, αγαπητά μέλη, και σας τη γράφω πάραυτα! Είναι μια πανεύκολη συνταγή, ιδανική για γιορτές και μαζώξεις, αρέσει σε όλους, και οι καριόκες διατηρούνται αρκετές ημέρες στο ψυγείο (σε περίπτωση που μείνει καμία... λέμε τώρα!)Η συνταγή βγάζει περίπου 30-35 κομμάτια και βασίζεται σε συνταγή που είχα τυπώσει παλιά από το διαδίκτυο (οι συνταγές της κυρίας Αθηνάς). Λιγάκι έχω αλλάξει στην πορεία κάποιες δοσολογίες, για καλύτερο αποτέλεσμα. Υλικά: - 2/3 βιτάμ λιωμένο
- 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα (από τα μεγάλα, με τις δύο στρώσεις μπισκότα πάνω-κάτω)
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο
- 3 βανίλιες
- 3 σφηνάκια λικέρ (αυτή τη φορά έβαλα Grand Marnier)
- 250-300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη: περίπου 400-500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ (θεωρώ ότι είναι πιο αραιή από τις άλλες και πιο εύκολη στο λιώσιμο, εσείς χρησιμοποιείτε όποια προτιμάτε).
Εκτέλεση: Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι ναγίνουν σκόνη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ταζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Σε περίπτωση που βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα φρέσκο. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξουν (συνήθως, τα αφήνω ένα βράδυ ή και μια ολόκληρη μέρα). Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, ξετυλίγουμε τα μπαστούνια, κόβουμε φέτες λεπτές με κοφτερό μαχαίρι και με μια οδοντογλυφίδα ή με το χέρι τις κάνουμε μπλουμ με γρήγορες κινήσεις στην κουβερτούρα. Τις τοποθετούμε μία μία σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο (στην προκειμένη περίπτωση, απλώς άνοιξα την πόρτα της κουζίνας και τοποθέτησα δίπλα τη λαμαρίνα… με το κρύο που έκανε αργά το βράδυ, πάγωσαν σε μερικά λεπτά!)Κόβουμε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη σε μικρά κομμάτια και τις τυλίγουμε. Οι καριόκες είναι έτοιμες να τις προσφέρουμε! (Τις φωτογραφίες τράβηξε η φίλη μας, Mary. Σ'ευχαριστώ, Mary, δεν θα μπορούσα να τραβήξω καλύτερες!)
Προσθήκη ως Αγαπημένο (44) | Εμφανίσεις: 39550 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|