Για μωρά από ενός έτους και πάνω. Υλικά:
- ¼ της κούπας ρύζι καρολίνα
- 2 κούπες νερό
- Μια πρέζα αλάτι
- 4 κούπες γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου που γίνετε με βραστό γάλα (όχι στιγμής)
- 3 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
- ½ κούπα ζάχαρη (εγώ βάζω λιγότερο)
- Κανέλα
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αντικολλητικό κατσαρόλι το ρύζι με το νερό και το αλάτι μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και το ρύζι να γίνει πολύ μαλακό. Προσθέτουμε τις 3 κούπες γάλα και τη βανίλια κι ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει το ρύζι. Σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη μας τσικνίσει αν το κατσαρόλι δεν είναι αντικολλητικό. Ανακατεύουμε την τέταρτη κούπα γάλα με το άνθος αραβοσίτου και το ρυζάλευρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά. Γεμίζουμε 6 μπολάκια και σερβίρουμε με κανέλα. Μόλις κρυώσει σκεπάζουμε με μεμβράνη διαφανή και φυλάσσουμε το ρυζόγαλο στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!! Καλό είναι όταν πρόκειται για βρέφη να ρωτάμε πάντα τον/την παιδίατρο για τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 32654 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |