| Υλικά:
- 12 αυγά
- 1 κιλό ζάχαρη άχνη
- 1 κιλό καρύδα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- ελάχιστο βουτηρο στη μύτη ενός μικρού κουταλιού
- αμύγαλα ξασπρισμένα και κερασάκια για το γαρνίρισμα
|
Εκτέλεση Σε μία λεκάνη σπάμε τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια την καρύδα χτυπώντας καλά. Τελος βάζουμε και το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Ανακατευουμε καλά και πλάθουμε το μειγμα σε μέγεθος διπλάσιο ενός καρυδιού. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, τα πατάμε λιγάκι και βάζουμε απο πάνω ενα αμύγδαλο ή ενα κερασάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10' - 15΄). Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα βγάλουμε απο το ταψί. Τα διατηρούμε σε ταπερ που κλεινει καλά για να μην ξεραθούν. Βγαίνουν περιπου 35 τεμάχια. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 19848 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |