Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καρύδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 04/02/08
dsc00045_400

Υλικά:

  • 12 αυγά
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1 κιλό καρύδα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • ελάχιστο βουτηρο στη μύτη ενός μικρού κουταλιού
  • αμύγαλα ξασπρισμένα και κερασάκια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη σπάμε τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια την καρύδα χτυπώντας καλά. Τελος βάζουμε και το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Ανακατευουμε καλά και πλάθουμε το μειγμα σε μέγεθος διπλάσιο ενός καρυδιού. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, τα πατάμε λιγάκι και βάζουμε απο πάνω ενα αμύγδαλο ή ενα κερασάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10' - 15΄).

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα βγάλουμε απο το ταψί. Τα διατηρούμε σε ταπερ που κλεινει καλά για να μην ξεραθούν. Βγαίνουν περιπου 35 τεμάχια.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 17903
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 05-02-2008 09:00
 
Κλασσικο γλυκακι που αρεσει σε μικρους και μεγαλους !! 
 
Ευχαριστουμε Βαγγο !!
 
joanna
2. 05-02-2008 09:46
 
Τρελλαίνομαι για καρύδες. Μπράβο Βάγγο που έβαλες και τη συνταγή τους.
 
sgr
3. 05-02-2008 10:16
 
Κι εμένα μου αρέσουν πολύ...ευχαριστούμε....
 
ATA
4. 05-02-2008 10:44
 
Πω πω vago είναι λιχουδιά αυτό το γλυκάκι και δεν ήξερα πως γίνετε. Ευχαριστούμεεεεεεεεεεεε :zzz
 
zoi
5. 05-02-2008 11:17
 
Αγαπημένο γλυκό. :) Όταν το βρίσκω, το τρώω ευχάριστα. 
 
Τώρα έχω και την συνταγή, χάρην στην δημοσίευση της Ευαγγελίας. ;) 
 
Ευχαριστούμε! :)
 
Pan
6. 07-02-2008 10:13
 
Λοιπόν, τις έφτιαξα εχθές το βράδυ και έγιναν καταπληκτικές, τέλειες!!!!! 
 
Βγήκαν περίπου 45 κομμάτια, τα μισά τα έπλασα και τα αλλα μισά τα έβαλα μέσα σε θηκάκια και τα έψησα και ετσι πήραν ωραίο σχήμα, ειναι πολύ εμφανίσιμες. Προσοχή, μην τις κάνετε πολύ μεγάλες γιατί απλώνουν λίγο. 
 
Τις έψησα σε ζεστό φούρνο αλλα εμένα χρειάστηκαν περίπου 35 λεπτά. Να 'σαι καλά Βάγγο με τις συνταγές σου (η πεθερούλα δηλαδή ετσι; να λέμε την αλήθεια!!)
 
MB04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/03/10 )