Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ρεβίθια με μανέστρα και ταχίνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 05/02/08
dsc01931_400

Πολύ γευστικό αλλά και θρεπτικό φαγάκι.

Υλικά:

  • 375gr ρεβίθια αποφλοιωμένα (3/4 από το σακουλάκι)
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό ή ζωμό από κρέας και λαχανικά αν έχουμε ή και τα δύο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μανέστρα
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από βραδύς και μισή ώρα πριν τα βράσουμε ρίχνουμε μέσα στο νερό 1 κουταλιά της σούπας σόδα. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, μουστάρδα σε σκόνη και νερό ή ζωμό (ή και τα δύο) έτσι ώστε να τα σκεπάζει με το παραπάνω.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστή την κατσαρόλα και προς το τέλος ρίχνουμε τη μανέστρα. Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά ακόμη και τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το ταχίνι. Έτσι έχουμε μία αρκετά πηχτή, νόστιμη και θρεπτική σούπα.

Όσο για τη μουστάρδα σε σκόνη σε όλα τα όσπρια είναι μια ιδέα που άκουσα από την Αργυρώ. Η μουστάρδα λοιπόν σε σκόνη (λέει η Αργυρώ) μειώνει το φούσκωμα που νιώθουμε στο στομάχι από τα όσπρια. Τελικά το δοκίμασα κι εγώ και πετυχαίνει!!!

Καλή μας όρεξη!!! Και καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10064
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 05-02-2008 20:43
 
νοστμο θρεπτικο υγειινο νασαι καλα ζοι
 
sgrav
2. 06-02-2008 09:33
 
Μετά το ρεβυθόρυζο, και μια άλλη ιδέα για ρεβύθια παντρεμένα. Ωραία ιδέα... ;)
 
Pan
3. 06-02-2008 09:52
 
Πρωτότυπη και από ότι συμπεραίνω όντως θρεπτική...
 
ATA
4. 13-04-2008 14:45
 
Ζωή δε μπορείς να φανταστείς πόσο μου αρέσει αυτό το φαγητό. Το φτιάχνω και εγώ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με ταχίνι. Ακούγεται νόστιμο πάντως και θα το κάνω σήμερα κιόλας (τα ρεβύθια ήδη μουλιάζουν). Αυτό το φαγητό το φτιάχναν του Προδρόμου (αν θυμάμαι καλά) στο χωριό του πατέρα μου (Ιστιαία) και μασ πήγαινε ο παππουσ μου στην εκκλησία και μετά βουρ για τα ρεβύθια με μανέστρα. Τέλειο.
 
eleni
5. 14-04-2008 11:55
 
Eleni δεν ήξερα ότι το φτιάχνουν στην Ιστιαία. Καλή επιτυχία στο φαγητό σου. Φιλιά :zzz :zzz
 
zoi
6. 13-01-2009 23:26
 
Τα ρεβυθάκια μουλιάζουν και εδώ!!!!!Μου αρέσει που δίνεται απλές συνταγες που μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή και χαίρομαι επίσης που δίνονται συνταγές με όσπρια γιατί το όσπριο είναι λίγο παρεξηγημένο αλλά είναι πραγματικά πολυ θρεπτικό!
 
peloukos
7. 21-05-2009 00:08
 
Moυλιάζω ρεβίθια! Αύριο περιμένω τον μπααμπά μου, που του αρέσουν τα όσπρια. Θα παραλείψω το ταχίνι γιατί δεν το ξέρω γευστικά, και τη μουστάρδα, γιατί ο καλός μου έχει αλλεργία. Κατά τ' άλλα θ'ακολουθήσω τις οδηγίες και θα σας πω!
 
Ranja
8. 09-11-2009 12:27
 
Παρα πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή - λέω να προσθέσω και λίγη ντοματούλα και μερικά λουκάνικα χωριάτικα και θα ξεγελάσω και τον κρεατοφάγο σύζυγο! :zzz
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 09/02/10 )