Ψάχνοντας στο δωμάτιο του πατέρα μου -όπου κοιμήθηκα πρόσφατα- τα πράγματά του που είναι μαζεμένα σε κούτες τώρα πια, βρήκα αυτή τη συνταγή γραμμένη από τα χέρια του, μάλλον από κάποια πρωινή εκπομπή. Έχει μόνο τα υλικά . Εκτέλεση δεν είχε σημειώσει ! Ήταν μερακλής με το φαγητό και του άρεσε πολύ να μαγειρεύει. Συχνά τρώγαμε φαγητό από τα χέρια του και πολλές φορές έκανε και κριτική στο δικό μας φαγητό. Συγκινήθηκα πάρα πολύ και αποφάσισα να τη φτιάξω και να τη μοιραστώ μαζί σας. Την έκανα στην κατσαρόλα. Υλικά:
- 1 φιλέτο ψάρι (είχα πέρκα)
- 1 καρότο μικρό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- λίγο νερό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
- ½ κ.σ. κορν φλαουρ
- αλάτι, πιπέρι
- 1 μαρούλι φλ/νι ψιλοκομμένο (τι να εννοεί άραγε ωμό ή μαγειρεμένο?)
- 1 σπανάκι φλ/νι ψιλοκομμένο ( τι να εννοεί άραγε ωμό ή μαγειρεμένο?)
- 1 πατάτα σε κύβους
Εκτέλεση:
Με λίγο ελαιόλαδο σωτάρισα το κρεμμύδι, το καρότο και την πατάτα. Έσβησα με το κρασί και πρόσθεσα το κομμένο σπανάκι, το μαρούλι, αλάτι, πιπέρι, νερό και άφησαν να βράσουν για 20 περίπου λεπτά. Πρόσθεσα στο τέλος το φιλέτο ψαριού και το άφησα να ψηθεί. Μετά χτύπησα το αυγό με το λεμόνι, ένωσα με ζουμί από το φαγητό, το έριξα στην κατσαρόλα και κούνησα να πάει παντού. Και τέλος πρόσθεσα το διαλυμένο κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το πρόσθεσα στην κατσαρόλα να δέσει το φαγητό. Το μόνο που πρόσθεσα στην συνταγή ήταν μισό φλ. του καφέ ψιλοκομμένο άνιθο γιατί πιστεύω ότι του ταιρίαζει πολύ. Κατά τα άλλα μου άρεσε ο συνδυασμός σπανάκι-μαρούλι, αλλά δεν πέθανα κιόλας με το ψάρι μαζί. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 14391 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |