Υλικα
- 2 κιλα μπουτι χοιρινο
- 1 κ.σ ελαιολαδο
- 1 κ.σ μελι
- 2 κ.σ γκραν μαρνιε
- 1 κ.σ μαιντανο ψιλοκομμενο
- 4 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
- αλατι πιπερι
- Φλουδες πορτοκαλιου για το γαρνιρισμα
Για τη μαριναδα - το ξυσμα απο 2 πορτοκαλια και 2 λεμονια
- 1 φλυτζανι χυμο πορτοκαλι
- 2 κ.σ χυμο λεμονι
- 1 κ.σ θυμαρι
- 2 κ.σ μελι
- 2 κ.σ γκραν μαρνιε
Εκτελεση - ανακατευουμε τα υλικα της μαριναδας σε ενα μπωλ και βαζουμε το χοιρινο
- το σκεπαζουμε και το αφηνουμε στο ψυγειο για 12 ωρες
- σε ενα μπωλ ανακατευουμε το λαδι το μελι το μαιντανο το σκορδο το αλατι και το πιπερι και αλοιφουμε το κρεας, το βαζουμε σε ενα ταψι
- ριχνουμε τη μαριναδα και το ψηνουμε για 1 1/2 ωρα στους 180 βαθμους
- βγαζουμε το κρεας, το κοβουμε σε φετες και σε ενα κατσαρολακι δενουμε τη σαλτσα σε σιγανη φωτια και σερβιρουμε γαριρισμενο με φετες πορτοκαλιου
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 17885 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |