Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Θαλασσινά arrow Καλαμάρια Γεμιστά
Καλαμάρια Γεμιστά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 27/05/07
Υλικά:
8 καλαμαράκια μέτρια
1 φλυτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. κομμάτι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλυτζάνι ρύζι
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια
Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει
Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα
Τραβάτε να βγεί και το κόκαλλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του
Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
Προσθέτετε τα πλοκάμια
Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι
Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
Αλατοπιπερώνετε
Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει
Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε
Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια
Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι
Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι
Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )