Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ζύμη πίτσας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από kotsikos   
Παρασκευή, 08/02/08
Υλικα:
  • 500gr αλευρι για ολες τη χρησεις
  • 1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
  • αλατι, πιπερι
  • 20gr μαγια
  • 10gr ζαχαρη
  • 250gr νερο
Εκτελεση:

Ριχνουμε το αλευρι, βαζουμε την μαγια με πολυ προσοχη προσθετουμε την ζαχαρη παλι με προσοχη ριχνουμε μια πρεζα αλατι, μια πρεζα πιππερι ριχνουμε το ελαιολαδο και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ξεκολλαει το μιγμα απο τα χερια μας

Ενδιαμεσα ριχνουμε και το νερο σιγα σιγα ομως μεχρι να το φτασουμε στο επιθυμητο σημειο που θελουμε...και ζυμωνουμε καλα

Αφου φτασει στο επιθυμητο σημειο εχουμε προθερμανει τον φουρνο για 10 με 15 λεπτα στους 170 τον εχουμε σβησει και βαζουμε την λεκανη σκεπασμενη με μια καθαρη πετσετα μεσα και το αφηνουμε για 20'

Εφ'οσον βγει το ζυμαρι απο τον φουρνο αλευρωνουμε τον παγκο μας-τραπεζι

και ανοιγουμε εκει περα με τον πλαστη το ζυμαρι αλευρονοντας το καθε τοσο για να μην μας κολλησει!!!!

Αν δουμε οτι το ζυμαρι ειναι πολυ το κοβουμε και το κανουμε δυο δοσεις

Ακολουθουμε και παλι την ιδια διαδικασια μεχρι να φτασουμε το ζυμαρι στο παχος που θελουμε και ειναι ετοιμο....για να "ξαπλωσουνε"τα υλικα της πιτσας και να μυρισει ολο το σπιτι!!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!.....


Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 33700
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 08-02-2008 10:15
 
πολυ χρησιμη συνταγη για ζυμαρι. 
για πες μου κατι αυτο λογικα γινεται αφρατο ετσι? 
σε ευχαριστουμε πολυ και καλως ηρθες
 
margarita79
2. 08-02-2008 11:58
 
Ναι ναι αφρατο γινετε μην ανυσηχειτε... 
βεβεα ειναι στο χερι σου ποσο αφρατο θα το κνεις και ποσο νερουλο... 
αν ριξεις πολυ νερο θα γινει  
"παγασητικος κολπος"...να ειναι ετσι το ζυμαρι ωστε να πλαθετε ευκολα... 
ευχαριστω για τα σχολια!!! 
Κotsikos :grin nullΝαι ναι αφρατο γινετε μην ανυσηχειτε...
 
kotsikos
3. 08-02-2008 11:59
 
ακριβως με τον ιδιο τροπο την κανω και εγω μονο που βαζω παντα λιγοτερο αλευρι λαδωνω το ταψι που θα την ψησω και ανοιγω το ζυμαρι με τα χερια δεν εχετε φαει πιο αφρατο ζυμαρι
 
sgrav
4. 08-02-2008 12:27
 
Ωραία. Θα δοκιμαστεί.
 
sgr
5. 08-02-2008 13:13
 
Βρε παιδιά με μπερδέψατε...τελικά να το βάλουμε όλο το νερό (250γραμ)ή να μην το βάλουμε ανάλογα πόσο αραιό θέλουμε το ζυμάρι...Κώστα ας μας απαντήσεις ....
 
artemis
6. 11-02-2008 21:57
 
Θα κανω το χατιρι στην ATA! 
Λοιπον νερο βαζετε τοσο οστε να ειναι ευπλαστο να μην το πιανετε δηλαδη το ζυμαρι και μενει στα χερια.... 
Να ξεκολλαει απο τα χερια και να ειναι αφρατο.. 
Τωρα η ποσοτητα για το νερο ειναι 250 gr αλλα καμια φορα δεν το βαζεισ και ολο... 
καντε το και θα με θυμηθειτε!!!! 
ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ
 
kotsikos
7. 25-10-2009 17:02
 
Η ΖΥΜΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΙΤΣΑ ΟΝΕΙΡΟ..ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ..ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΖΥΜΗ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.... :)
 
VASILIKH

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός