Υλικα: - 500gr αλευρι για ολες τη χρησεις
- 1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
- αλατι, πιπερι
- 20gr μαγια
- 10gr ζαχαρη
- 250gr νερο
Εκτελεση: Ριχνουμε το αλευρι, βαζουμε την μαγια με πολυ προσοχη προσθετουμε την ζαχαρη παλι με προσοχη ριχνουμε μια πρεζα αλατι, μια πρεζα πιππερι ριχνουμε το ελαιολαδο και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ξεκολλαει το μιγμα απο τα χερια μας Ενδιαμεσα ριχνουμε και το νερο σιγα σιγα ομως μεχρι να το φτασουμε στο επιθυμητο σημειο που θελουμε...και ζυμωνουμε καλα Αφου φτασει στο επιθυμητο σημειο εχουμε προθερμανει τον φουρνο για 10 με 15 λεπτα στους 170 τον εχουμε σβησει και βαζουμε την λεκανη σκεπασμενη με μια καθαρη πετσετα μεσα και το αφηνουμε για 20' Εφ'οσον βγει το ζυμαρι απο τον φουρνο αλευρωνουμε τον παγκο μας-τραπεζι και ανοιγουμε εκει περα με τον πλαστη το ζυμαρι αλευρονοντας το καθε τοσο για να μην μας κολλησει!!!! Αν δουμε οτι το ζυμαρι ειναι πολυ το κοβουμε και το κανουμε δυο δοσεις Ακολουθουμε και παλι την ιδια διαδικασια μεχρι να φτασουμε το ζυμαρι στο παχος που θελουμε και ειναι ετοιμο....για να "ξαπλωσουνε"τα υλικα της πιτσας και να μυρισει ολο το σπιτι!!!! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!..... Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 36153 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |