Έχει υποβληθεί από MANOLIA
|
Παρασκευή, 08/02/08 |
Υλικά
- 400 γρ . αλεύρι σκληρό κίτρινο (με σιμιγδάλι) ή για όλες τις χρήσεις ανάμικτο με σιμιγδάλι ψιλό. Όπως έκανα αυτή τη φορά εγώ γιατί δεν είχα αλεύρι σκληρό.
- 4 αυγά, αλάτι
- 1 κουταλιά λάδι,
- ½ κουταλιά αλάτι και ½ κέλυφος αυγού νερό
ΣΑΛΤΣΑ - Ντομάτες για σάλτσα(μόνο το καλοκαίρι) ή αλλιώς σάλτσα του εμπορίου κατά προτίμησης βιολογικής παραραγωγής.
- 1 κόκκινη πιπεριά , 1 πράσινη και 1 κίτρινη
- 4 ελιές πράσινες και 4 μαύρες (αν γίνεται χωρίς κουκούτσι )αλλιώς πρέπει να προειδοποιήσουμε αυτούς που θα φάνε.
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- Αλάτι ,παρμεζάνα
- Φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση Προαιρετικά πάντα η αναλογία των αυγών στο αλεύρι .Γίνεται και με λιγότερα αυγά λόγο χοληστερίνης. Όπως έκανα φέτος με τις χυλοπίτες .Ίδια ποσότητα αλεύρι λιγότερα αυγά και γάλα αντί για νερό που βάζουμε εδώ , μέχρι να γίνει μία αρκετά σφιχτή ζύμη. Τη ζυμώνουμε για 10’ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½- 1 ώρα .
| | Όσες είναι τυχερές και έχουν μηχάνημα που ζυμώνει και δίνει σχήμα στα ζυμαρικά Εύγε… Η διαδικασία όμως με το χέρι είναι……λίγο χρονοβόρα. Αλλά αξίζει τον κόπο έστω και για μια φορά να το δοκιμάσετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| |
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη. Παίρνουμε 1-1 τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα λεπτά και τα αφήνουμε λίγο να ξεραθούν. Τα κάνουμε χαλαρό ρολό και τα κόβουμε για να βγάλουμε το μέγεθος του μακαρονιού ή της ταλιατέλας που θέλουμε ή ακόμα και τα κανελόνια μας ,τα τορτελίνια μας ή τα λαζάνια μας. Με τη μηχανή …. Κάνουμε μακρόστενα ρολάκια τα αλευρώναμε και τα περνάμε από τη μηχανή 4-6 φορές ανεβάζοντας τα νούμερα που έχει για να κάνουμε λεπτό φύλλο ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε συνταγής .Εγώ σταμάτησα στο νούμερο 5 .Η μηχανή έχει μέχρι το νούμερο 9 και είναι για φύλλο μπακλαβά.
| | Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη. Παίρνουμε 1-1 τα ρολάκια και τα ανοίγουμε με τη μηχανή σε φύλλα λεπτά και τα αφήνουμε λίγο να ξεραθούν. Μετά τα περνάμε από το εξάρτημα για ταλιολίνι (μακαρόνια δηλ. νούμερο 10).Βάζουμε ένα ταψάκι από κάτω λίγο αλευρωμένο και φτιάχνουμε τα ζυμαρικά μας.
| | Αν δεν αφήσαμε τα φύλλα να ξεραθούν λίγο, βάζουμε στο ταψάκι μέσα αλεύρι και ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα βάζουμε στην άκρη και φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα μαζί ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν .
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1’ λεπτό το πολύ. Τα σουρώνουμε τα βουτυρώνουμε και τα σερβίρουμε όπως θέλουμε.Εδώ στη συνταγή αυτή τα περνάμε για λίγο στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα με το μείγμα της σάλτσας .
| | Αυτες είναι οι χυλοπίτες ή γιοφκάδες.Η συνταγή είναι ίδια αντι για νερό βάζουμε γάλα.
Και μη νομιζετε(οπως νόμιζα κι εγώ) οτι είναι ακριβές αυτές οι μηχανές!!! την αγόρασα πριν 1 χρόνο 30 Ευρώ. Ειχα ακούσει τιμές εξωφρενικές ....... Αυτή η μηχανή παίρνει και μοτεράκι ρεύματος για να μη χρειάζετε να γυρνάμε τη μανιβέλα.Δυστυχώς εδώ πάνω δεν έχει τέτοια πράγματα..... |
| | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 21282 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 12/08/10 )
|