Γίνονται ΤΕΛΕΙΕΣ . Έφτιαχνα την συνταγή της Βέφας αλλά αυτή η συνταγή ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ… Ανακάλυψα τη συνταγή στο ίντερνετ πριν μερικούς μήνες αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από πού.
| Υλικά : - 3 αυγά (χωριστά κροκοι από ασπράδια)
- 2 φλιτζ τσαγιού αλεύρι ΓΟΧ
- 2 κουτ τσαγιού μπέκιν
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
- 2 φλιτζ.τσαγιού γάλα
- 1 κουταλιά βιτάμ ή λάδι
- 1 βανίλια
|
Εκτέλεση : Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι . Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ,το λάδι το γάλα και τη βανίλια .Ρίχνουμε τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με το κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και ρίχνουμε στην αρχή λίγο μείγμα περίπου μισή κουτάλα για να υπολογίσουμε από εκεί και μετά πόση ποσότητα χρειαζόμαστε κάθε φορά. Γίνονται περίπου 10 βάφλες .Εγώ όμως κάνω διπλή δόση μήπως και περισσέψει και κάτι για το σχολείο του μικρού ή να χωρίσω 1-1 στην κατάψυξη και να του δίνω στο σχολείο (με μερέντα ή μερέντα ή μερέντα ή σαν πίτσα )…………. Ξέχασα να σας πώ ότι μέσα στις βάφλες μπορούμε να βάλουμε και μείγμα απο γέμιση μηλόπιτας περασμένη απο κατσαρόλα να μαλακώσουν τα κομματάκια ή τα τρίμμένα μήλα και σβησμένα με λίγο ποτό της αρεσκείας μας. Το καλοκαίρι τα σερβίρω με παγωτό καιμάκι που είναι το αγαπημένο μου. Γίνονται στο φούρνο γεμιστά σαν κρέπες ή στο μικροκυμάτων για γρήγορα(για τους πεινασμένους )
Προσθήκη ως Αγαπημένο (54) | Εμφανίσεις: 135353 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |