Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατατες jackson Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από kotsikos   
Δευτέρα, 11/02/08
Υλικα:
  • Πατατες (4-5)
  • Μπεικον (200-250)gr
  • Τυρια τριμμενα (300-350)gr (Κατα προτιμηση: reggato,gouda,ημισκληρα..)
  • Αλατι πιπερι (1-2 πρεζες)
  • Μοσχοκαρυδο (1 πρεζα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τυλιγουμε τις πατατες με αλουμινοχαρτο και τις βαζουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους για ενα τεταρτακι!

Τις βγαζουμε απο τον φουρνο και τις αφηνουμε να κρυωσουνε λιγο,μολις κρυωσουνε τις κοβουμε στην μεση τις ξεκουφωνουμε και κανουμε μιγμα με τα υπολοιπα υλικα!

Μολις κανουμε το μειγμα δηλαδη:Πατατες(ψυχα+καπακι πατατας) μπεικον τυρια αλατι πιπερι Μοσχοκαρυδο σε μια μπασινα και ανακατεψουμε καλα παιρνουμε αυτο το μειγμα και κουφωνουμε τις πατατες και τις γκρατιναρουμε δηλαδη τις ψηνουμε πολυ ελαφρα για 5' ισα ισα να παρουν χρωμα ροδοκοκκινο...

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 13528
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 11-02-2008 22:43
 
Πολύ νόστιμο. Το κάνω συχνά, με τη διαφορά ότι προσθέτω στο μείγμα μία κουταλιά γιαούρτι αφού πριν έχω αλείψει τις πατάτες με ελάχιστο βούτυρο. Εναλλακτικά βάζω φιλαδέλφεια. Είναι όνειρο λειώνει στο στόμα.
 
rena
2. 11-02-2008 23:18
 
Ναι οντως θα ειναι και γαμω οι πατατες σου Ρενα!Σε ευχαριστω για το σχολιο 
Φιλακια
 
kotsikos
3. 12-02-2008 00:30
 
Έχω την απορία: προλαβαίνουν οι πατάτες να μαλακώσουν σε ενα τέταρτο, ώστε να μπορώ να βγάλω την ψίχα τους? Το λέω γιατί το έχω δοκιμάσει με βραστές πατάτες και δεν μου πέτυχε..Κι όχι τίποτα άλλο ,αλλά μου αρέσει πολύ αυτή η λιχουδιά!
 
stella
4. 12-02-2008 01:38
 
Κωστα πολυ ωραια συνταγη. Πολυ πιο ωραια απο τισ κλασσικεσ jacket που εχω φαει εδω Αγγλια. Στέλλα αν και δεν εχω κανει εγω τετοιεσ πατατεσ σε διαφορες εκπομπεσ μαγειρικης που εχω δει εδω λενε οτι βοηθαει να τις ψηνεις αλλα να τις εχεισ τρυπημενες με ενα μεταλλικο σουβλακι. Οπότε ζεσταίνεται το σουβλάκι και ψήνει τις πατάτες και από μέσα. Κωστα τι λές;
 
Eleni
5. 12-02-2008 08:37
 
και εγω αυτη την απορια εχω για το χρονο οταν τις φτιχνω τις ψηνω μια ωρα στο φουρνο για να γινουν οπως τις θελω
 
sgrav
6. 17-02-2008 15:36
 
Παιδια κατ αρχας μην πανικοβαλεστε!!! 
τροπο θελει και οχι κοπο! 
βαζεις την την πατατα ξεφλοθδισμενη να βρασει ..να μαλακωσει μαλλον και αφου την βγαλεις την αφηνεις να κρυωσει για καμια ωρα ωστε να μην τριβεται... 
Μετα με πολυ προσοχη και με ενα παριζιεν κουταλκι βγαζουμε το εσωτερικο κανουμε μιγμα με τα υλικα τις κουφωνουμε τις ψηνουμε καια αυτο ηταν ολο... 
οκ τωρα;;
 
kotsikos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/12/09 )