| Και να μου το λέγανε δεν θα το πίστευα ότι θα δοκίμαζα ψάρι ωμό. Και όμως το έκανα!! Και ήταν υπέροχο. Μια συνταγή που με έκανε να λέω <<Ποτέ μη λες Ποτέ>>. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά
- 1 φιλέτο σολομού 400 γρ. περίπου
- 2 κουταλιές χοντρό αλάτι
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 15 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή μέντα
- Φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Εκτέλεση
Καθαρίζετε καλά το φιλέτο του σολομού από την πέτσα του και τυχόν μικρά κόκαλα και τον ξεπλένετε με κρύο νερό. Στην συνέχεια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε τα φιλετάκια του σολομού με τον χυμό λεμονιού και στην συνέχεια με το ελαιόλαδο. Στην συνέχεια πασπαλίζετε απόπάνω με το χοντρό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ροσθέτετε τα φρέσκα μυρωδικά έτσι ώστε να πάνε παντού. Αφήνετε τον σολομό να μαριναριστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά και στην συνέχεια σερβίρετε τα κομμάτια σε ένα όμορφο γυάλινο πιάτο. Εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε πάνω σε φρέσκα blinis ή σε ζεσταμένο με λίγο ελαιόλαδο μαύρο ψωμί. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 29064 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |