Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Σολωμός Μαριναρισμένος με ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά
Σολωμός Μαριναρισμένος με ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 11/02/08
038i0493_400

Και να μου το λέγανε δεν θα το πίστευα ότι θα δοκίμαζα ψάρι ωμό. Και όμως το έκανα!! Και ήταν υπέροχο. Μια συνταγή που με έκανε να λέω <<Ποτέ μη λες Ποτέ>>. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008).

 

Υλικά
  • 1 φιλέτο σολομού 400 γρ. περίπου
  • 2 κουταλιές χοντρό αλάτι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 15 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή μέντα
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

038i0518_400Καθαρίζετε καλά το φιλέτο του σολομού από την πέτσα του και τυχόν μικρά κόκαλα και τον ξεπλένετε με κρύο νερό. Στην συνέχεια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβετε σε μικρά μακρόστενα κομμάτια.
Τοποθετείτε τα κομμάτια σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε τα φιλετάκια του σολομού με τον χυμό λεμονιού και στην συνέχεια με το ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια πασπαλίζετε απόπάνω με το χοντρό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ροσθέτετε τα φρέσκα μυρωδικά έτσι ώστε να πάνε παντού.
Αφήνετε τον σολομό να μαριναριστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά και στην συνέχεια σερβίρετε τα κομμάτια σε ένα όμορφο γυάλινο πιάτο. Εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε πάνω σε φρέσκα blinis ή σε ζεσταμένο με λίγο ελαιόλαδο μαύρο ψωμί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 29064
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-02-2008 21:27
 
Και γω το δοκίμασα, και μου άρεσε. Δεν μοιάζει ωμό, το λεμόνι το "ψήνει".
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )