| Μια σαλάτα πολύχρωμη και νοστιμότατη. Νομίζω ότι αν προσθέσεις και λίγο ζαμπόν θα γίνει κανονικό γεύμα. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. σιτάρι
- 250 γρ. φακές
- 300 γρ. καλαμπόκι
- 300 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
- 5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
|
Για την σάλτσα
- 8 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξίδι μπαλσαμικό
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση :
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε για 45 λεπτά τις φακές μαζί με το σιτάρι. Στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τις βρασμένες φακές και το βρασμένο σιτάρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Δηλαδή, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τα φασόλια, τον μαϊντανό, τις πιπεριές και την φέτα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά για την σάλτσα και περιχύνετε την σαλάτα. Ανακατέψτε πολύ καλά και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 17320 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |