Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Καραμελωμένα αχλάδια με ρόκα και μπλε τυρί
Καραμελωμένα αχλάδια με ρόκα και μπλε τυρί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 11/02/08
038i0558_400

Σαλάτα με ρόκα και αχλάδια. Χμ!!! παράδοξο? Ίσως. Δοκιμάστε τη και θα καταλάβετε. Γεύσεις υπέροχα γλυκόξινες. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008).

 

Υλικά
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 3 κουταλιές λευκό ξίδι
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 2 αχλάδια όχι πολύ ώριμα
  • 100 γρ. καρύδια
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 150 γρ. μπλε τυρί
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα αχλάδια με ένα μικρό μαχαίρι και τα κόβετε σε τέσσερα κομάτια το καθένα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο, το ξίδι και την ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε τα αχλάδια και τα καρύδια και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να πάρουν ένα καφετί χρώμα και να μαλακώσουν.

Πλένετε καλά την ρόκα και την αφήνετε να στραγγίσει τα νερά της. Σε ένα πιάτο τοποθετείτε την ρόκα και από πάνω ρίχνετε τα αχλάδια. Τέλος προσθέτετε το μπλε τυρί κομμένο σε κομμάτια και περιχύνετε τη σαλάτα με το ζουμί που έχει απομείνει στο τηγάνι.

038i0552_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 12080
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 12-02-2008 09:40
 
Όχι Μαίρη, καθόλου παράξενο δεν ακούγεται! Τα αχλάδια με γκοργκοντζόλα είναι ένα απο τα πιο αγαπημένα μου αντιπάστι. 
Πολύ ωραιές φωτό!
 
al1975
2. 12-02-2008 12:19
 
αχ, τα σεμινάρια του Αλέξανδρου..... Άντε, καλοφάγωτες και να μας δημοσιεύετε αυτά που μαθαίνετε. ;)
 
Pan
3. 12-02-2008 14:50
 
Αχ τι ωραίες που είναι αυτές οι γεύσεις. Πολύ νόστιμη φαίνεται! 
 
Και εγώ κάνω μια σαλάτα με αχλάδια, πρασινάδες και γκοργκοζόλα - την έχω ποστάρει εδώ 
 
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1012&Itemid=49
 
lydia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/02/08 )