| Σαλάτα με ρόκα και αχλάδια. Χμ!!! παράδοξο? Ίσως. Δοκιμάστε τη και θα καταλάβετε. Γεύσεις υπέροχα γλυκόξινες. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά
- 60 γρ. βούτυρο
- 3 κουταλιές λευκό ξίδι
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 2 αχλάδια όχι πολύ ώριμα
- 100 γρ. καρύδια
- 1 ματσάκι ρόκα
- 150 γρ. μπλε τυρί
|
Εκτέλεση Καθαρίζετε τα αχλάδια με ένα μικρό μαχαίρι και τα κόβετε σε τέσσερα κομάτια το καθένα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο, το ξίδι και την ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε τα αχλάδια και τα καρύδια και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να πάρουν ένα καφετί χρώμα και να μαλακώσουν. Πλένετε καλά την ρόκα και την αφήνετε να στραγγίσει τα νερά της. Σε ένα πιάτο τοποθετείτε την ρόκα και από πάνω ρίχνετε τα αχλάδια. Τέλος προσθέτετε το μπλε τυρί κομμένο σε κομμάτια και περιχύνετε τη σαλάτα με το ζουμί που έχει απομείνει στο τηγάνι. |
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 12080 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |