Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Δανέζικα με μαύρη ζάχαρη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 18
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 11/02/08
Ευρετήριο άρθρου
Δανέζικα με μαύρη ζάχαρη
Σελίδα 2
Σελίδα 3
danish_1_400

Συνταγή που δοκίμασα μόλις σήμερα. Την ανακάλυψα σε ένα βιντεάκι μαγειρικό και την παραθέτω. Είναι ακριβής στη μέτρηση των υλικών της και πολύ πολύ εύκολη. Τα τσακίσαμε επιτόπου μόλις βγήκαν από το φούρνο.

Υλικά :
Για τη ζύμη
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. μαγιά νωπή ή 9 γρ. ξερή
  • 70 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 210 ml γάλα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γέμισμα

  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 85 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιες γάλα
Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη λεκάνη και την σκεπάζουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

danish_3_400
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά. Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και στρώνουμε την γέμιση (όχι μέχρι την ακρη). Τυλίζουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια τους 1 εκατοστού. Τοποθετούμε τα ρολά σε λαδόχαρτο μέσα σε ταψί και αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με το γάλα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. danish_2_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (92) | Εμφανίσεις: 72792
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (32)
1. 12-02-2008 12:08
 
Πω πω καταπληκτικά Μαίρη. Μου αρέσουν πάαααρα πολύ αυτά.  
Έγραψες.
 
sgr
2. 12-02-2008 12:09
 
πολυ ωραια μαιρη αυτη η συνταγη μου θυμιζει ροξακια αν στη γεμιση βαλουμε καρυδι
 
sgrav
3. 12-02-2008 12:09
 
παρα πολυ ωραια μαιρη κα ιμυρωδατα!!!οπως σου ειπα ηδη θα τους πηγαινε πολυ σταφιδες και ισως λιγο καρυδι νομιζω καπου τα εχω δοκιμασει ετσι 
θα τα κανω συντομα
 
margarita79
4. 12-02-2008 12:18
 
Ααχ, πρωΐ-πρωΐ! Πεντανόστιμα, ειδικά γιατί περιέχουν κανέλλα! ;) :) 
 
Ευχαριστούμε που μας δίνεις την συνταγή, Mary.
 
Pan
5. 12-02-2008 13:42
 
κοριτσάρα μου απλά τέλεια!!!!!!!!!!!! :)
 
melina
6. 12-02-2008 14:40
 
Αυτά τα "τσουρεκάκια" τα κάνει χρόνια και η μαμά μου. Τη συνταγή της την είχε δώσει μια γειτόνισσά της που ζούσε στη Σουηδία και εκεί τα έλεγαν "Μπούλερ. 
Επίσης πριν τα ψήσει τα πασπαλίζει ή με ζάχαρη, σουσάμι, καρύδια. Και ένα tip : για να μην απλώνουν στο ψήσιμο τα βάζει στις χάρτινες-γκοφρέ θήκες και έτσι όταν ψήνονται φουσκώνουν προς τα πάνω και ειναι πολύ ευπαρουσίαστα κατά το σερβίρισμα μέσα στην ατομική τους θήκη. Και επειδή βγαίνουν αρκετά κομμάτια αφού κρυώσουν καταψύχει μερικά και όταν έχει κόσμο τα ζεσταίνει λιγάκι στον φούρνο και έτσι έχει πάντα φρέσκα μπούλερ !
 
Christiana
7. 12-02-2008 14:43
 
Μαίρη είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α :zzz  
Ευχαριστούμε πολύ. Το Σ/Κ θα τα κάνω για τα παιδιά μου. Να ρωτήσω πόσα βγαίνουν?
 
lydia
8. 12-02-2008 14:46
 
Γύρω στα 30 κομμάτια Λυδία μου. Όσο για το άνοιγμα που λέει η Χριστιάνα εγώ στο τέλος του ρολού άλλειψα την άκρη με το χτυπημένο αυγό. Έτσι κόλλησε και δεν άνοιξαν στο ψήσιμο.
 
Mary
9. 14-02-2008 10:10
 
λοιπον τα εφτιαξα εχθες.. σας βαζω και φωτο!!εχω να πω οτι ειναι το καλυτερο γλυκισμα που εχω φαει τον τελευταιο καιρο!!συγχαρητηρια μαιρη μου βγηκαν 2 μπαστουνια και το καθε ενα εβγαλε 16 περιπου κομματια στο ενα απο τα δυο εβαλα και σταφιδες ξανθες τις οποιες ειχα μουλιασει για 5 λεπτα σε κονιακ να φουσκωσουν και επειτα τις ειχα στεγνωσει καλα.το αποτελεσμα ηταν φανταστικο σας συστηνω να μην παραλειψετε τις σταφιδες.θα τα επαναλαβω το σκ και σκεφτηκα στα μισα να βαλω στιγμιαιο καφε αντι για κανελλα ωστε να γινουν coffee rolls τι λετε?επισης μια πολυ καλη λυση θα ηταν να βαλουμε οτι μαρμελαδα εχουμε στη γεμιση αν δεν εχουμε μαυρη ζαχαρη.αα να πω επισης οτι το μονο προβλημα που αντιμετωπισα ηταν οτι στο ανοιγμα του φυλλου δεν εβαλα αρκετο αλευρι στον παγκο με αποτελεσμα το πρωτο μπαστουνι να μου κολλησει λιγο στο δευτερο εβαλα μπολικο επισης μην τα ψησεται οπως εγω χωρις λαδοκολλα γιατι η λαμαρινα μου ειναι για κλαματα σημερα!!φιλιαααααα 
 
margarita79
10. 14-02-2008 11:05
 
πολύ ωρααία κορίτσια, μπράβο σας !!! :zzz :zzz
 
MB04
11. 14-02-2008 11:56
 
μαίρη μου τι τέλεια πραγματάκια είναι αυτά??? άσε που είναι και από τα αγπημένα μου γλυκά θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!!! φιλάκια μωρό μου
 
melina
12. 14-02-2008 11:56
 
μαίρη μου τι τέλεια πραγματάκια είναι αυτά??? άσε που είναι και από τα αγπημένα μου γλυκά θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!!! φιλάκια μωρό μου
 
melina
13. 23-02-2008 20:18
 
ΜΑΙΡΟΥΛΑ,ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ.
 
nora
14. 07-03-2008 09:40
 
Μαίρη, είναι πεντανόστιμα! Μοσχομύρισε το σπίτι κανέλα χθες βράδυ... Έβαλα και σταφίδες, όπως πρότεινε η Μαργαρίτα παραπάνω - είναι φοβερός συνδυασμός!  
Σε ευχαριστούμε για την τόσο ωραία συνταγή!
 
katerina
15. 09-05-2008 14:11
 
Απλα τέλεια!!!!!!! :zzz
 
kyriaki


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός