Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δανέζικα με μαύρη ζάχαρη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 18
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 11/02/08
Ευρετήριο άρθρου
Δανέζικα με μαύρη ζάχαρη
Σελίδα 2
Σελίδα 3
danish_1_400

Συνταγή που δοκίμασα μόλις σήμερα. Την ανακάλυψα σε ένα βιντεάκι μαγειρικό και την παραθέτω. Είναι ακριβής στη μέτρηση των υλικών της και πολύ πολύ εύκολη. Τα τσακίσαμε επιτόπου μόλις βγήκαν από το φούρνο.

Υλικά :
Για τη ζύμη
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. μαγιά νωπή ή 9 γρ. ξερή
  • 70 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 210 ml γάλα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γέμισμα

  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 85 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιες γάλα
Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη λεκάνη και την σκεπάζουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

danish_3_400
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά. Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και στρώνουμε την γέμιση (όχι μέχρι την ακρη). Τυλίζουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια τους 1 εκατοστού. Τοποθετούμε τα ρολά σε λαδόχαρτο μέσα σε ταψί και αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με το γάλα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. danish_2_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (93) | Εμφανίσεις: 105605
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (32)
16. 09-05-2008 19:09
 
η δανέζικη ονομασία είναι KanelSnegle = kanelenia σαλιγκάρια όμως στην πραγματικότητα στην δανία δεν βάζουμε αβγά στην ζύμη ,bravo χρυσοχέρα mary :) 
όπως και μπορείτε το φύλλο να γίνει με σφολιάτα, θα ανοίξετε την σφολιάτα θα βάλετε τη γεμίσει που έχει η mary θα κάνετε τα σαλιγκαράκια και θα τα πατήσετε λίγο από πάνω ώστε να γίνουνε λίγο flat. 
επίσης στην γεμίσει τις marys προσθέστε σταφίδες και μήλα.
 
gogo
17. 09-05-2008 19:11
 
και ένα τελευταίο, μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό γλάσο και να "γλασαρετε" λίγο την κορυφή τους :)
 
gogo
18. 17-11-2008 10:22
 
koritsia βρηκα εχτες αυτην την συνταγη σε ενα βιβλιο ζαχαροπλαστικης πουε χω , μου εκανε εντυπωση γιατι στα υλικα για την ζύμη ελεγε και 225 γραμ μαλακο τυρι . :? Τελικα πως νατην φτιαξω με τυρι ή οχι ?? δανεζικη λιχουδια ηταν η ονομασια της
 
filitsa
19. 17-11-2008 16:03
 
Βρε Filitsa μου, δεν μπορούμε να σου πούμε εμεις πως θα φτιάξεις την συνταγή. εαν σου αρέσει το τυρι στα γλυκά (βλεπε cheesecake) και σου έκανε κλικ η συνταγή φτιάχτο ετσι εαν σου αρέσουν τα γλυκά να είναι μόνο γλυκά φτιαχτο όπως το γράφει η Μαίρη. τώρα εαν ψάχνεις ποιό είναι το πραγματικό και γιατί το ονομασανε έτσι μάλλον ψάχνεις ψύλους στ'άχυρα.  
 
φιλάκια
 
mb04
20. 18-11-2008 09:46
 
mb04 δεν ψαχνω να βρω το ρεαλ ναμε :grin απλα ετυχε να το δω στο βιβλιο και ειπα να ρωτησω μηπως καποια κοπελα το γνωριζει thats all  
filakia :zzz
 
filitsa
21. 18-11-2008 09:56
 
φιλιτσα αν απο φασισεις να τα κανεις ετσι οπως λεει η συνταγη θα αποζημιωθεις σιγουρα ειναι φανταστικα. 
εγω τα εκανα και πραγματικα ξετρελαθηκα. 
απλα ειχα προσθεσει σταφιδες αν ειδες στα σχολια.
 
margarita79
22. 18-11-2008 11:08
 
Τώρα είδα τα σχόλιά σας? :eek Γιατί δεν ειδοποιήθηκα μέσω mail άραγε? Any way! 
Filitsa όπως λένε και τα κορίτσια η συνταγή είναι σούπερ. Αν εσύ όμως θέλεις να προσθέσεις και τυράκι εσύ το αποφασίζεις. Το μόνο που σου λέω είναι ότι είναι ακριβέστατη στο μέτρημα και ενδεχομένως αν προσθέσεις ένα υλικό, θα πρέπει να αφαιρέσεις κάτι άλλο ;) (π.χ. το γάλα).
 
Mary
23. 18-11-2008 17:54
 
μαρακι τα εκανα και εγω. σουπερ ουαου!!!!!!!!! εβαλα και σταφιδες!!!!!!!
 
FRANKIE
24. 24-11-2008 18:19
 
Μαίρη μου τα έκανα χθες βράδυ και έγιναν τέλεια!!!!Τα τίμησαν δεόντως τα παιδιά μου , τα ανήψια μου και εμείς φυσικά. Να σαι καλά για την υπέροχη συνταγή σου :)
 
xrysa
25. 22-12-2008 13:08
 
Λοιπον, τα εφτιαξα εχθες και οχι μονο εγινανα αναρπαστα, αλλα καθομουνα στις 10 το βραδυ και εφτιαχνα κι αλλη δοση για να εχουμε και σημερα. Συγχαρητηρια Μαιρη :)
 
Val
26. 10-03-2010 23:50
 
ειμαι καινουρια στην παρεα σας κ νεα (κ τελειως απειρη) μαγειρισσα. Αυτη ειναι η πρωτη συνταγη ζαχαροπλαστικης που δοκιμασα....κ εμεινα κατενθουσιασμενη , καθως ειναι πολυ πετυχημενη.Τα δανεζικα βγηκαν οπως ακριβως στη φωτο. Danke!!!
 
THAMY
27. 12-03-2010 11:06
 
Χαίρομαι Thamy που σου άρεσαν... Το ότι είσαι άπειρη μαγείρισσα-ζαχαροπλάστισσα δεν έχει σημασία... 
Σημασία έχει η προσπάθειά σου... :)
 
Mary
28. 13-03-2010 17:26
 
Καλά εγώ σε πιο κόσμο ζω? Φανταστικά Μαίρη μου. Εγώ είδα πρόσφατα την συνταγή στην Αργυρώ (πριν δω την δική σου) και τα ονομαζε ψωμάκια κανέλας. Μου αρέσει που τα έκανα και ανάρτηση :grin Ειναι ακριβώς τα ίδια με άλλη ονομασία. Επρεπε να το περιμένω οτι το Μάσα θα ήταν μπροστά γι αλλη μια φορά ;) Τα συγχαρητήρια μου :roll
 
mariaZ
29. 14-03-2010 01:54
 
Quote:
Επρεπε να το περιμένω οτι το Μάσα θα ήταν μπροστά γι αλλη μια φορά

:grin :grin :grin :grin
 
ArXoS
30. 19-04-2010 14:25
 
Τελειο θα τα φτιάξω κι εγώ στα παιδιά μου σίγουρα θα τους αρέσουν ευχαριστούμε Mary
 
kalliopimazonaki


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/03/10 )