Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Χαλβας Νο.02 (σιμιγδαλενιος με πορτοκαλι)
Χαλβας Νο.02 (σιμιγδαλενιος με πορτοκαλι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Τετάρτη, 13/02/08
Υλικα
  • 1/2 φλυτζανι αμυγδαλοψιχα ψιλοκομμενη
  • 1 φλυτζανι σιμιγδαλι ψιλο
  • 1 φλυτζανι σιμιγδαλι χοντρο
  • 1 1/2 φλυτζανι λαδι

Σιροπι

  • 2 φλυτζανια ζαχαρη
  • 2 φλυτζανια νερο
  • 2 φλυτζανια χυμο πορτοκαλι
  • 1 κ.σ κανελα
  • 1/2 κ.γ γαρυφαλλο

Για το γαρνιρισμα

  • 1 φλυτζανι ζαχαρη
  • 1/2 νερο
  • 1 πορτοκαλι κομμενο σε στρογγυλες φετες
  • κανελα
Εκτελεση
  1. σε μια κατσαρολα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι και το βραζουμε 7-8 λεπτα
  2. σε μια αλλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι και το σιμιγδαλι και το ανακατευουμε σε χαμηλη φωτια μεχρι να ροδισει και προσθετουμε τα αμυγδαλα
  3. ριχνουμε το σιροπι σιγα σιγα να μην καουμε και ανακατευουμε μεχρι να πηξει και να ξεκολαει απο τα τοιχωματα
  4. κατεβαζουμε το χαλβα απο τη φωτια, τον βαζουμε σε φορμα και τον αφηνουμε να κρυωσει
  5. κατοπιν βαζουμε σε ενα τηγανι τη ζαχαρη και το νερο σε χαμηλη φωτια μεχρι να γινουν καραμελα
  6. κοβουμε τις φετες του πορτοκαλιου στα τεσσερα και τις βουταμε για λιγο στην καραμελα γυριζοντας τες και απο τις δυο μεριες
  7. ξεφορμαρουμε το χαλβα σε μια πιατελα και στρωνουμε τις φετες του πορτοκαλιου επανω
  8. πασπαλιζουμε με κανελα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 21790
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 14-02-2008 10:03
 
sgrav, πάρα πολύ νόστιμος χαλβάς. Δεν είχα σκεφτεί να τον γαρνίρω με τις φέτες κιόλας, εκτός από το να τις βάλω για λίγο μέσα στο λάδι πριν λίγο το σιμιγδάλι ;).... Η μόνη ιδιαιτερότητα είναι ότι τον φτιάχνω αποκλειστικά με μέλι, χωρίς ζάχαρη. 
 
Ευχαριστούμε για την πολύ εύγεστη πρότασή σου. :)
 
Pan
2. 14-02-2008 11:34
 
Πολύ όμορφος συνδυασμός γεύσεων. Το πορτοκάλι του πηγαίνει πολύ πράγματι.
 
margarita
3. 14-02-2008 14:12
 
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ο αγαπημένος μου και τον φτιάχνω πολύ συχνά. Ωστόσο η εκδοχή που δίνεις είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιδίως η ιδέα γαι τα καραμελωμένα πορτοκάλια μπορεί να σταθεί και από μόνη της σαν γλυκιά λιχουδιά για τα πιτσιρίκια. Ευχαριστούμε..
 
artemis
4. 14-02-2008 16:40
 
ευχαριστω κοριτσια και εγω εφτιαχνα τον κλασικο χαλβα απο οταν ομως η αδερφη μου βρηκε αυτη τη συνταγη τον φτιαχνω ετσι και πιστεψτε με ειναι υπεροχος
 
sgrav
5. 14-02-2008 17:18
 
:zzz  
πολυ ωραια ιδεα !! 
εγω εφτιαχνα περιπου ιδιο χαλβα με μια συνταγη του Βαγγελη Δρισκα,αλλα ειναι σχετικα βαρυς διοτι εχει αυγα.. 
θα δοκιμασω το δικο σου που φαινεται πιο ελαφτυς κ πιο ευκολος..Ευγε στην αδερφη σου!!
 
crystal
6. 22-02-2008 09:19
 
Sgrav, έφτιαξα εχτές το χαλβά αυτό αλλά η επίγευσή του ήταν πολύ πικρή δηλ. στο τέλος σου άφηνε μία αψιά, πικρή γεύση. Ακολούθησα πάντως κατά γράμμα τις δοσολογίες και μου κάνει εντύπωση γιατί χαλβά σιμιγδαλένιο με διαφορετικές παραλλαγές φτιάχνω εδώ και πολλά χρονια και είμαι εξοικειωμένη με αυτό το γλυκό. Πες μου τι μπορεί να φταίει γιατί δυστυχώς δεν τρωγόταν καθόλου και αναγκάστηκα να τον πετάξω δυστυχώς :sigh :sigh
 
artemis
7. 22-02-2008 10:52
 
αρτεμις δεν μπορω να καταλαβω τι εδωσε αυτη την πικριλα που λες μηπως εφταιγε κατι στα αμυγδαλα μερικες φορες μπορει να πικριζουν η μηπως ηταν ξινα τα πορτοκαλια δεν μπορω να καταλαβω δεν μου εχει συμβει ποτε και τον εχω κανει αρκετες φορες
 
sgrav
8. 22-02-2008 11:41
 
Tι να πω..μήπως είναι πολύ τα 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού ? Θα δοκιμάσω να τον ξαναφτιάξω με λιγότερο χυμό και περισσότερο νερό και θα σου πω..
 
artemis
9. 22-02-2008 21:50
 
Άρτεμις νομίζω ότι φταίγανε τα πορτοκάλια. Μήπως ήταν πικρά? Το έχω πάθει και εγώ με ένα κέικ πορτοκαλιού. Βγήκε απίστευτα πικρό. 
Μια άλλη φορά που το έφτιαξα βγήκε οκ. 
Θα τον φτιάξω και εγώ το χαλβά και θα σας πω εντυπώσεις.
 
margarita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )