Υλικα - 1/2 φλυτζανι αμυγδαλοψιχα ψιλοκομμενη
- 1 φλυτζανι σιμιγδαλι ψιλο
- 1 φλυτζανι σιμιγδαλι χοντρο
- 1 1/2 φλυτζανι λαδι
Σιροπι - 2 φλυτζανια ζαχαρη
- 2 φλυτζανια νερο
- 2 φλυτζανια χυμο πορτοκαλι
- 1 κ.σ κανελα
- 1/2 κ.γ γαρυφαλλο
Για το γαρνιρισμα - 1 φλυτζανι ζαχαρη
- 1/2 νερο
- 1 πορτοκαλι κομμενο σε στρογγυλες φετες
- κανελα
Εκτελεση - σε μια κατσαρολα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι και το βραζουμε 7-8 λεπτα
- σε μια αλλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι και το σιμιγδαλι και το ανακατευουμε σε χαμηλη φωτια μεχρι να ροδισει και προσθετουμε τα αμυγδαλα
- ριχνουμε το σιροπι σιγα σιγα να μην καουμε και ανακατευουμε μεχρι να πηξει και να ξεκολαει απο τα τοιχωματα
- κατεβαζουμε το χαλβα απο τη φωτια, τον βαζουμε σε φορμα και τον αφηνουμε να κρυωσει
- κατοπιν βαζουμε σε ενα τηγανι τη ζαχαρη και το νερο σε χαμηλη φωτια μεχρι να γινουν καραμελα
- κοβουμε τις φετες του πορτοκαλιου στα τεσσερα και τις βουταμε για λιγο στην καραμελα γυριζοντας τες και απο τις δυο μεριες
- ξεφορμαρουμε το χαλβα σε μια πιατελα και στρωνουμε τις φετες του πορτοκαλιου επανω
- πασπαλιζουμε με κανελα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 21790 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |