Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαλατόπιτα Νο.02 χωρις φύλλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από vago   
Παρασκευή, 15/02/08
mas_051_400

 Για τον γιο της Μαργαρίτας που τη ζήτησε.

Υλικα:
  • 1 φλυτζάνι τσαγιου ζάχαρη
  • 6 κρόκους αβγων
  • 1 φλυτζανι τσαγιου σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • ξύσμα λεμονιου ή μια βανίλια
  • 1 κ.σ. βιτάμ
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τους κροκους των αβγών και ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε με το σύρμα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το γάλα ανακατευοντας διαρκώς. Την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια ή το ξύσμα λεμονιου και το βουτυρο. Βάζουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο ταψι, πασπαλίζουμε με κανελα και ψήνουμε μέχρι να ροδισει.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 16621
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 15-02-2008 20:17
 
αγαπημενη συνταγη μονο που εγω βαζω το γαλα με το σιμιγδαλι τη ζαχαρη και τη βανιλια και μολις πηξει το κατεβαζω απο τη φωτια και ριχνω τα αυγα ολοκληρα αλλα και οδικος τροπος μου φαινεται πολυ καλος
 
sgrav
2. 15-02-2008 20:33
 
με πιο λιγα αυγα γινεται??? :? :?  
πολλα δεν ειναι 6
 
giota
3. 15-02-2008 20:46
 
Kaι δένει βρε Βάγγω? Κανονικά? Με τόσο λίγο σιμιγδάλι? Θα το κάνω άμα είναι τόσο εύκολο!
 
Ranja
4. 15-02-2008 21:06
 
και άλλη γαλατόπιτα έχω δώσει εδώ  
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=837&Itemid=49  
- με λίγη γεύση από λεμόνι και πορτοκάλι.  
 
Γενικά όμως η γαλατόπιτα είναι πολύ ΝΟΣΤΙΜΟ και εύκολο γλυκό.
 
lydia
5. 15-02-2008 21:47
 
Θα δεις οτι θα αρχισει να δενει αμεσως μολις βάλεις το σιμιγδάλι. Οσο για τα αβγα δεν ξέρω να σου απαντήσω. Εδωσα τη συνταγή οπως ακριβως μου την εδωσε η μητέρα μου :)
 
vago
6. 15-02-2008 23:54
 
Αγαπημένη πίτα που έφτιαχνε η γιαγιά και έπειτα φτιάχνει η μαμά... Γλυκιά και θρεπτική.... Λέτε να φτιάξω μια το πρωΐ, τώρα που μου το θυμίσατε; ;)
 
Cathreen
7. 16-02-2008 11:23
 
βαγγο μου σε ευχαριστω πολυ και εσενα και τη μαμα θα την κανω οπωσδηποτε μεσα στο σκ και θα επανελθω.το μονο που θα ηθελα να μαθω ειναι περιπου ποσο πρεπει να ειναι το μειγμα μεσα στο ταψι ή τι μεγεθος ταψι να χρησιμοποιησω. 
ευχαριστωωωωωωωωωωωωω
 
margarita79
8. 13-10-2009 18:05
 
σε ποσους βαθμους την ψηνουμε στο φουρνο??? ακουγεται πεντανοστιμη και ευκολη συνταγη!
 
margie
9. 14-10-2009 07:31
 
Περίπου στους 180C.
 
vago
10. 05-12-2009 12:20
 
Εύκολο γλυκό (γιατί δεν είμαστε και για δύσκολα :roll ). Θα δοκιμαστεί πάραυτα το Σαββατοκύριακο και θα σας πω εντυπώσεις.
 
stafasa
11. 05-12-2009 12:26
 
Vago μου τα έφτιαξα τελικά προχθές και έγινε πραγματικά πολύ όμορφο όπως το φανταζόμουν. 
Χρησιμοποίησα όμως φρέσκο βούτυρο και πό πάνω όποιος ήθελε πρόσθεσε κανέλα και άχνη. 
Να σαι καλά κι εσύ και η μανούλα με την όμορφη συνταγή σου. :)
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός