Υλικά - 1,5 kg Χόρτα διάφορα μεταξύ αυτών σπανάκι, τσουκνίδα, κτλ.
- 250 gr Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 200 ml + 100 ml Ελαιόλαδο
- Αλάτι και Λευκό πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας ανηθο ψιλοκομμένο
Για το φύλλο - 600 ml Αλεύρι
- 300 ml περίπου (χλιαρό) νερό
- 80 ml περίπου Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Σησάμι
Παρασκευή
Για το φύλλο Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να ξεκολλά από τα δάχτυλα. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη γέμιση. Για τη γέμιση Χονδροκόβουμε τα χόρτα, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τα χόρτα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο μέρη και το ανοίγουμε σε φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να περισσέψει λίγο από το χείλος. Προσθέτουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε το σησάμι και ψήνουμε σε φούρνο 160° C για 40 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε εμπλουτίζουμε με φέτα και κεφαλοτύρι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6174 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |