Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χορτόπιτα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από KATE   
Δευτέρα, 18/02/08
Υλικά
  • 1,5 kg Χόρτα διάφορα μεταξύ αυτών σπανάκι, τσουκνίδα, κτλ.
  • 250 gr Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 200 ml + 100 ml Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Λευκό πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ανηθο ψιλοκομμένο

Για το φύλλο

  • 600 ml Αλεύρι
  • 300 ml περίπου (χλιαρό) νερό
  • 80 ml περίπου Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Σησάμι

Παρασκευή

Για το φύλλο
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να ξεκολλά από τα δάχτυλα. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Χονδροκόβουμε τα χόρτα, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τα χόρτα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο μέρη και το ανοίγουμε σε φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να περισσέψει λίγο από το χείλος. Προσθέτουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε το σησάμι και ψήνουμε σε φούρνο 160° C για 40 λεπτά περίπου.

Αν θέλουμε εμπλουτίζουμε με φέτα και κεφαλοτύρι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6174
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-02-2008 12:21
 
Καλημερα συνονοματη! Να ρωτησω κατι; Τι αλευρι βαζεις; Αυτο που ειναι για ολες τις χρησεις ή αυτο που λεει για πιτες και ψωμια; 
 
ευχαριστω :grin
 
katerinakimam
2. 18-02-2008 13:09
 
απο τις πιο νοστιμες πιτες μπραβο αυτα τα φαγητα οπως λεει και ο γιος μου μυριζουνε μανουλα :grin :grin :grin
 
sgrav
3. 18-02-2008 21:43
 
Χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλλά μου το φέρνουν από χωριό.
 
kate
4. 19-02-2008 14:17
 
είμαι λάτρης των πιτών!!!!!!!! θα την φτιάξω στα σίγουρα εύγε εύγε
 
melina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 19/03/12 )