Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Λαχανόρυζο Νο.03 (μεθυσμένο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 18/02/08
lahanorizo_2_400

Το λαχανόρυζο είναι αγαπημένο φαγητό αλλά για να καταφέρω και τον αντρούλη μου να το φάει- που δεν έβαζε λαχανικά στο στόμα του- αναγκάστηκα σε τροποποιήσεις και ιδού το αποτέλεσμα........

Υλικά για 4 μερίδες:

  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό πικάντικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες (Αν βρούμε Συριανό είναι το ιδανικό λόγω του γλυκάνισου που περιέχει και ταιριάζει με το ούζο και το φοινόκιο)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό φοινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο (αν δεν βρείτε, βάλτε άνιθο)
  • 400γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα
  • 1 ποτηράκι ούζο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους και ξεφλουδισμένη
  • 4 κουτ. σούπας ντοματοχυμό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το λουκάνικο να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε σταδιακά τα λαχανικά μας. Κρεμμύδι, φοινόκιο, λάχανο, καρότα και το 1/2 μάραθο.

lahanorizo_1_400

Μόλις μαραθούν σβήνουμε με ούζο.Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πιουν το νερό τους.

Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και 1 ποτήρι ζεστό νερό, σε χαμηλή φωτιά να τραβήξει. Συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι αν χρειαστεί.

Όταν μελώσει το φαγητό μας σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού κατά τα γούστα μας.

Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μάραθο και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 23180
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 18-02-2008 18:12
 
πολύ νόστιμο θαναι Φλώρα μου,εγω το συνηθίζω χωρίς ντομάτα,ούζο και λουκάνικο,μαρέσει βασικά το ρυζάκι και το κανω με ολες τις παραλαγές του αλλα και αυτο με το ουζο θα του δινη αλλη γευση θα το διτοκιμάσω σύντομα!!!
 
litsa5
2. 18-02-2008 19:09
 
Λιτσάκι, και χωρίς ντομάτα είμαι σίγουρη πως θα είναι εξίσου νόστιμο!!!! :zzz :zzz
 
Flora
3. 18-02-2008 19:36
 
Εγώ θα ήθελα να σχολιάσω την πολύ όμορφη κουζίνα που έχεις. Καλά μαγειρέματα.
 
Lia_P
4. 18-02-2008 20:02
 
Σ'ευχαριστώ πολύ Λία...το σημαντικό είναι η κουζίνα να μας προδιαθέτει για καλά μαγειρέματα :)
 
Flora
5. 19-02-2008 14:16
 
φλωρίτσα νοστιμότατο πρέπει νά είναι εύγε παιδί μου
 
melina
6. 19-02-2008 16:42
 
Το συριανό λουκάνικο τι μου το θύμησες τώρα? Ξέρετε που μπορούμε να βρούμε στην Αθήνα λουκάνικα Σύρου?
 
margarita
7. 19-02-2008 16:50
 
Μαργαρίτα εγώ εφοδιάζομαι κάθε φορά που πάω στη Σύρο κι έτσι δεν έχει χρειαστεί να ψάξω εδω για να βρω...αλλά φαντάζομαι σε delicatessen θα βρεις :)
 
Flora
8. 20-02-2008 11:59
 
Το κόλπο της συνταγής είναι το εξής: 
 
Βάζουμε λίγο λουκάνικο ώστε ο "αντρούλης" να ξεγελαστεί ότι δεν μασάει χορτάρι. Τα κομμάτια λουκάνικο λειτουργούν ως Kinder έκπληξη. (Κάτσε να βρω το επόμενο κομμάτι κτλ.) 
 
Κρεμμύδι και ούζο το κάνουν και λίγο πικάντικο... 
 
Αποτέλεσμα τρώω λαχανόρυζο και μου αρέσει κιόλας. 
 
(ο άντρας της Φλώρας)
 
gmelachrinos
9. 20-02-2008 12:13
 
καλο εεε....λες να πισει και στον δικο μου τον αντρα που δε θελει υοτε να το βλεπει :p :p :p μια δοκιμη και θα δουμε :grin :grin :grin :grin
 
sgrav
10. 13-05-2009 14:26
 
Αγαπητή Φλώρα σήμερα μαγείρεψα το φαγητό και μόλις το έφαγα!Είναι τέλειο!Εβαλα ένα χωριάτικο λουκάνικο αλλά του χρειαζόταν κι άλλο.Βγήκε αρκετά πικάντικο και το λεμονάκι του πήγαινε πολύ!Ευχαριστώ πολύ!
 
roditisa
11. 15-05-2009 08:14
 
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε :grin  
Τις ποσότητες, όπως σε όλες σχεδόν τις συνταγές, μπορείς να τις αυξομειώνεις κατά το γούστο σου ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/01/10 )