Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πάστα ελιάς Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Δευτέρα, 18/02/08
Υλικά:
  • 1 φλυτζ. ελιές θρούμπες χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • πιπέρι φρέσκοτριμμένο
  • φρέσκο δεντρολίβανο από τη γλάστρα
  • 2-3 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. ξύδι (έβαλα μπαλσάμικο, αλλά στο χωριό μου είχαμε απλό --> ότι έχετε)
Πολτοποιούμε όλα μαζί στο μούλτι, και το τρώμε πάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμί, ή σαν ντίπ με κριτσίνια ή παξιμαδάκια.
Άλλοι συνδυασμοί:
  • 1 φλυτζ. ελιές καλαμών χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. κάπαρη στραγγισμένη
  • πιπέρι φρέσκοτριμμένο
  • ρίγανη
  • 2-3 κουτ. σούπας λάδι

Τα πολτοποιούμε όλα στο μούλτι.

  • 1 φλυτζ. ελιές πράσινες τσακιστές χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο μόνο το άσπρο μέρος
  • πιπέρι φρέσκοτριμμένο
  • άνιθο
  • 2- κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. χυμό λεμόνι, και αν τα λεμόνια είναι από λεμονιά, και λίγο ξύσμα.

Πολτοποιούμε όλα στο μούλτι εκτός από το κρεμμυδάκι, που το προσθέτουμε στο τέλος ψιλοκομμένο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 15501
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-02-2008 19:19
 
τι ωραια αρχοντια μου :grin :grin μ΄αρεσει πολυ η παστα ελιας :zzz :zzz
 
sgrav
2. 18-02-2008 20:08
 
Πάντα είχα την απορία πως φτιάχνεται η πάστα ελιάς. Το είχα επιχειρήσει παλαιότερα χωρίς επιτυχία. 
Να ρωτήσω, κάποιες φορές διακρίνω και κάτι κόκκινο ψιλοκομμένο. Μήπως ξέρεις τι μπορεί να είναι ?
 
sgr
3. 18-02-2008 20:20
 
εγω εχω μια συνταγη που βαζεις και πιπερια φλωρινης ισως αυτο ειναι το κοκκινο :zzz :zzz :zzz
 
sgrav
4. 19-02-2008 10:52
 
Μπορεί επίσης να είναι λιαστή ντομάτα, ή καυτερή πιπερίτσα, ή μπούκοβο.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 09/12/10 )