Υλικά:
- 1 φλυτζ. ελιές θρούμπες χωρίς τα κουκούτσια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- πιπέρι φρέσκοτριμμένο
- φρέσκο δεντρολίβανο από τη γλάστρα
- 2-3 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κουτ. ξύδι (έβαλα μπαλσάμικο, αλλά στο χωριό μου είχαμε απλό --> ότι έχετε)
Πολτοποιούμε όλα μαζί στο μούλτι, και το τρώμε πάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμί, ή σαν ντίπ με κριτσίνια ή παξιμαδάκια.
Άλλοι συνδυασμοί:
- 1 φλυτζ. ελιές καλαμών χωρίς τα κουκούτσια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. κάπαρη στραγγισμένη
- πιπέρι φρέσκοτριμμένο
- ρίγανη
- 2-3 κουτ. σούπας λάδι
Τα πολτοποιούμε όλα στο μούλτι.
- 1 φλυτζ. ελιές πράσινες τσακιστές χωρίς τα κουκούτσια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο μόνο το άσπρο μέρος
- πιπέρι φρέσκοτριμμένο
- άνιθο
- 2- κουτ. σούπας λάδι
- 1 κουτ. χυμό λεμόνι, και αν τα λεμόνια είναι από λεμονιά, και λίγο ξύσμα.
Πολτοποιούμε όλα στο μούλτι εκτός από το κρεμμυδάκι, που το προσθέτουμε στο τέλος ψιλοκομμένο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 15501 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |