Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Ψητή γαλοπούλα με βαλσάμικο και πουρέ γλυκοπατάτας |
Έχει υποβληθεί από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Δευτέρα, 18/02/08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα Για 4 άτομα Υλικά
(πουρές γλυκοπατάτας)
Εκτέλεση Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το ξύδι και μαρινάρετε τα φιλέτα της γαλοπούλας σε περιβάλλον δωματίου για 1 ώρα. Ψήνετε στη συνέχεια τη γαλοπούλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 περίπου λεπτά. Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε τα κάστανα, το σκόρδο και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Συμπληρώνετε 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο και 3 κουταλιές νερό. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει για 3-4 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα φιλέτα της γαλοπούλας σε λεπτές φέτες και περιχύστε κάθε φιλέτο με ζεστή σάλτσα. Για τον πουρέ βράζετε τις γλυκοπατάτες για 20 λεπτά και τις σουρώνετε καλά. Στη συνέχεια κάνετε τις πατάτες πουρέ και προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κάρδαμο και ανακατεύετε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14830 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/11/11 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 22/08/2023