Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Ψητή γαλοπούλα με βαλσάμικο και πουρέ γλυκοπατάτας
Ψητή γαλοπούλα με βαλσάμικο και πουρέ γλυκοπατάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ   
Δευτέρα, 18/02/08

Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα

Για 4 άτομα

Υλικά
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 4 φιλέτα γαλοπούλας
  • 3 κουταλιές μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1,5 κούπα βρασμένα κάστανα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 3 κουταλιές νερό

(πουρές γλυκοπατάτας)

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • ¼ κούπας βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • ½ κουτ. γλυκού κάρδαμο
Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το ξύδι και μαρινάρετε τα φιλέτα της γαλοπούλας σε περιβάλλον δωματίου για 1 ώρα.

Ψήνετε στη συνέχεια τη γαλοπούλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 περίπου λεπτά.

Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε τα κάστανα, το σκόρδο και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Συμπληρώνετε 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο και 3 κουταλιές νερό. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει για 3-4 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα φιλέτα της γαλοπούλας σε λεπτές φέτες και περιχύστε κάθε φιλέτο με ζεστή σάλτσα.

Για τον πουρέ

βράζετε τις γλυκοπατάτες για 20 λεπτά και τις σουρώνετε καλά. Στη συνέχεια κάνετε τις πατάτες πουρέ και προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κάρδαμο και ανακατεύετε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 12798
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 18-02-2008 20:01
 
Στο μαρινάρισμα είναι απαραίτητο να μπει ξύδι και όχι λεμόνι;
 
Lia_P
2. 18-02-2008 20:05
 
Ερωτησούλα (χωρίς σχόλια έ ??) 
Ψήνουμε τα φιλέτα γαλοπούλας στο φούρνο στεγνά να υποθέσω? 
 
Ευχαριστύμε που τη μοιράστηκες μαζί μας.
 
sgr
3. 18-02-2008 20:07
 
Στο διάβασμα και μόνο του πουρέ ένιωσα τους σιελογόνους αδένες μου να αντιδρούν...μπορώ να τον φανταστώ σε συνδιασμό με τη γαλοπούλα!! Γιάμι :zzz :zzz
 
Flora
4. 18-02-2008 20:24
 
ωραια συνταγη για γαλοπουλα που για τα γουστα μου ειναι πολυ στεγνο κρεας :zzz :zzz :zzz
 
sgrav
5. 18-02-2008 21:20
 
Καλά, αυτή η σάλτσα είναι όλα τα λεφτά!!! Μιαμ, μιαμ!  
Σε ευχαριστούμε, Άλέξανδρε για την πεντανόστιμη συνταγή!
 
katerina
6. 19-02-2008 10:39
 
Αχ! υπέροχη συνταγή. Θα εκτελεστεί στα 3 μέτρα!!
 
Mary
7. 21-02-2008 13:03
 
Πολύ νοστιμιά μυρίστηκα. Ευχαριστώ κι εγώ για την ωραία συνταγή.΄Ετσι τα φιλέτα γαλοπούλας πράγματι τρώγονται ευχάριστα. ΄Οσο για τη γλυκοπατάτα που έτσι κι αλλιώς μ αρέσει, στον πουρέ την φαντάζομαι άριστη.
 
Nena
8. 22-02-2008 17:11
 
πολυ καλη συνταγη :eek :eek :eek  
τελεια φαινονται :upset :upset :upset
 
giota

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/11/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός