Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτα ανοικτή με σπανάκι, κολοκύθι και σιμιγδαλόκρεμα
Πίτα ανοικτή με σπανάκι, κολοκύθι και σιμιγδαλόκρεμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 19/02/08
dsc01962_400

Πολύ ωραία πίτα που μου την έμαθε η γιαγιούλα μου. Εκείνη βεβαίως βάζει φύλλα δικά της, εγώ δεν προλαβαίνω για τέτοιες προκοπές... κι έβαλα ένα φύλλο σφολιάτας έτοιμο. Μπορούμε να βάλουμε και 3-4 φύλλα λαδωμένα για βάση.

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 500gr σπανάκι
  • 500gr κολοκύθι (εγώ είχα ψίχα περίσσευμα από κολοκυθάκια γεμιστά)
  • Μπορούμε να βάλουμε αντί για κολοκύθι ένα κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τραχανά ξινό
  • 1 κούπα του τσαγιού φέτα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για την κρέμα:

  • 1lt γάλα φρέσκο
  • 1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κι έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και το κολοκύθι και ελάχιστο νεράκι. Αφήνουμε να φύγουν τα περισσότερα υγρά τους και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.dsc01952_400
Για να φτιάξουμε την κρέμα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι το βούτυρο το γάλα και το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κεφαλοτύρι και μόλις κρυώσει λιγάκι τα αυγά καλά χτυπημένα.dsc01955_400

Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ το φύλλο σφολιάτας κι από πάνω τη γέμιση. Τέλος απλώνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.

Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί και η σφολιάτα από κάτω ανάλογα με το φούρνο μας.

dsc01957_400
Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 16617
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 19-02-2008 16:25
 
Ζωή μου, τί όμορφη πιτούλα είναι αυτή... μας τρέχουν τα σάλια! Μπράβο σου!! :zzz :zzz
 
Flora
2. 19-02-2008 19:25
 
τι ωραια πιτα μπροβο ζωη :zzz :zzz :zzz
 
sgrav
3. 19-02-2008 20:31
 
Ζωή αν δεν βαλης τη κρέμα απ'επάνω και βάλης φύλο σφολιάτας δεν θα γίνη καλή?μ'αρέσει που βάζης στη γέμιση του σπανακιού το τραχανά
 
litsa5
4. 20-02-2008 09:14
 
Πολύ ωραία πίτα Ζωή μου. Θα μπορούσε να σερβιριστεί και σαν κύριο γεύμα σαν εναλλακτικό παστίτσιο!!!!
 
Mary
5. 20-02-2008 10:42
 
Κορίτσια είναι και πολύ εύκολη και νόστιμη. Λίτσα τη γέμιση αυτή μπορείς να τη βάλεις και σε φύλλα πάνω κάτω. Τον τραχανά το βάζω για να μαζέψει τα υγρά κι έτσι αποφεύγω και το αυγό στη γέμιση. Επίσης σ'αυτή τη γέμιση μπορείς να βάλεις και γιαουρτάκι. Φιλιά :zzz
 
zoi
6. 20-02-2008 21:12
 
H πίτα έγινε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!  
Έβαλα μισό σπανάκι, μισό κολοκύθι και τελευταία στιγμή μου ήρθε η επιφοίτηση να βάλω και 2 καρότα τριμμένα( για χρώμα :roll )Φαντάζομαι πως μόλις κρυώσει θα είναι πολύ καλύτερη...γιατί τώρα έχει καεί το στόμα μας και χάσαμε την αίσθηση της γεύσης μετά την 4η πιρουνιά :p :p :p  
Μπράβο Ζωή!!!
 
Flora
7. 21-02-2008 14:39
 
Flora ωραίο και το καροτάκι! καλοξοδεμένη!!! φιλιά :zzz
 
zoi
8. 10-05-2012 15:46
 
μ αρεσει!!!!!!!
 
mintziriki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/02/08 )