Πολύ ωραία πίτα που μου την έμαθε η γιαγιούλα μου. Εκείνη βεβαίως βάζει φύλλα δικά της, εγώ δεν προλαβαίνω για τέτοιες προκοπές... κι έβαλα ένα φύλλο σφολιάτας έτοιμο. Μπορούμε να βάλουμε και 3-4 φύλλα λαδωμένα για βάση. Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Υλικά για τη γέμιση:
- 500gr σπανάκι
- 500gr κολοκύθι (εγώ είχα ψίχα περίσσευμα από κολοκυθάκια γεμιστά)
- Μπορούμε να βάλουμε αντί για κολοκύθι ένα κιλό σπανάκι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας τραχανά ξινό
- 1 κούπα του τσαγιού φέτα τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για την κρέμα: - 1lt γάλα φρέσκο
- 1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κι έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και το κολοκύθι και ελάχιστο νεράκι. Αφήνουμε να φύγουν τα περισσότερα υγρά τους και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. |
| Για να φτιάξουμε την κρέμα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι το βούτυρο το γάλα και το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κεφαλοτύρι και μόλις κρυώσει λιγάκι τα αυγά καλά χτυπημένα. | | Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ το φύλλο σφολιάτας κι από πάνω τη γέμιση. Τέλος απλώνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί και η σφολιάτα από κάτω ανάλογα με το φούρνο μας.
|
| Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 16617 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |