Τη συνταγή αυτή την έχω πάρα πολλά χρόνια και μόλις φέτος αποφάσισα να την φτιάξω. Είναι υπέροχη και το παγωτό έγινε ανάρπαστο ακόμη και από τον σύζυγο που δεν τρώει γλυκά! Υλικά:
- 2 κρόκοι αυγών
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι ζουμερό
- 200 γρ. σοκολάτα (εγώ βάζω τα 2/3 σοκολάτα γάλακτος και το 1/3 κουβερτούρα)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. σαντιγύ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπωλ. Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα ρίχνουμε τα χτυπημένα αυτά, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ξαναβάζουμε το μίγμα στο μπαιν-μαρί για να 'δέσει' λίγο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν το μείγμα κρυώσει ρίχνουμε τη χτυπημένη σαντιγύ και έπειτα βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Δεν χρειάζεται να το χτυπήσουμε για δεύτερη φορά. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 12533 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |