Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρυζόγαλο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Τετάρτη, 20/02/08

Επιτέλους βρήκα ένα ρυζόγαλο της προκοπής το οποίο αρέσει πολύ. Η κανονική συνταγή θέλει μαστίχα (1 κουτ. γλ.) αλλά επειδή δεν το ήθελαν τα παιδιά μου έβαλα βανίλια. Άλλωστε η συνταγή έδινε επιλογή οπότε διαλέγεις τι σου αρέσει.

Υλικά:
  • 11/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 1/2 ποτήρια νερού νερό
  • 100 γρ. ρύζι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες ή μαστίχα
  • 2κουτ. σούπας κορν-φλάουερ διαλυμένο σε 1/2 ποτ. γάλα
Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι μαζί με το νερό.
Μόλις βράσει το ρύζι προσθέτουμε το γάλα, αφού έχουμε κρατήσει 1/2 ποτήρι για να διαλύσουμε το κορν-φλάουερ.
Όταν απορροφηθεί το γάλα ρίχνουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη και κορν-φλάουερ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12602
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 08-04-2008 21:58
 
S.O.S.! Υποτίθεται ότι έπρεπε να ανακατέψω μέχρι να πήξει και μετά να αδειάσω στα μπολάκια, ε? Προφανώς δεν έπηξε αρκετά και δεν έπηξε ούτε στο ψυγείο, μου κατέβηκε όλο το ρύζι κάτω και το γάλα επάνω έμεινε αραιο :? Ευτυχώς έκανα μόνο το 1/3 της δόσης!!! Άντε, ζωγράφισα πάλι :cry :cry
 
Ranja
2. 09-04-2008 09:51
 
Αχ Ράνια μου παίρνω το θάρρος να σου απαντήσω γιατί το ρυζόγαλο είναι ένα αγαπημένο γλυκό ολης της οικογένειας και το φτιάχνω πολύ τακτικά. Ναι έπρεπε να πήξει οπωσδήποτε το υλικό και μετά να το αδειάσεις στα μπωλάκια...φαντάζομαι ότι η δοσολογία που δίνει η Γιούλη είναι δοκιμασμένη (νομίζω οτι στην δική μου συνταγή βάζω περισσότερο corn flour) αλλά και πάλι αν το σιγοβράσεις αρκετή ώρα πήζει..δοκίμασε ξανά γιατί πράγματι είναι ένα πολύ γρήγορο και εύκολο γλυκάκι με υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε στο σπίτι..
 
artemis
3. 09-04-2008 11:17
 
Eυχαριστώ για την απάντηση Αρτεμάκι! Για κάποιον ανεξήγητο λόγο πίστεψα πως θα πήξει στο ψυγείο! Θα ξαναδοκιμάσω έτσι όπως λες!
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )