Επιτέλους βρήκα ένα ρυζόγαλο της προκοπής το οποίο αρέσει πολύ. Η κανονική συνταγή θέλει μαστίχα (1 κουτ. γλ.) αλλά επειδή δεν το ήθελαν τα παιδιά μου έβαλα βανίλια. Άλλωστε η συνταγή έδινε επιλογή οπότε διαλέγεις τι σου αρέσει. Υλικά:
- 11/2 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 1/2 ποτήρια νερού νερό
- 100 γρ. ρύζι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες ή μαστίχα
- 2κουτ. σούπας κορν-φλάουερ διαλυμένο σε 1/2 ποτ. γάλα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι μαζί με το νερό. Μόλις βράσει το ρύζι προσθέτουμε το γάλα, αφού έχουμε κρατήσει 1/2 ποτήρι για να διαλύσουμε το κορν-φλάουερ. Όταν απορροφηθεί το γάλα ρίχνουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη και κορν-φλάουερ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12602 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |