Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Παγωτό σοκολάτα Νο.01 (εύκολο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Σάββατο, 23/02/08

Αυτό το παγωτό είναι πολύ μαλακό με πλούσια γεύση χωρίς αυγά και λιπαρά. Αρέσει πολύ στα παιδιά γιατί έχει πλούσια γεύση Nutella.

Υλικά:
  • 1 morfat ή ELLO (φυτική σαντιγύ σε τσίγκινο κουτάκι)
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 1/2 βάζο Νutella
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
  • Λίγο νες-καφέ για γεύση (προαιρετικά)
  • Αν θέλουμε να γίνει λίγο πιο σφιχτό το παγωτό τότε βάζουμε λιγότερη Nutella και προσθέτουμε 1 λιωμένη κουβερτούρα.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ, ύστερα προσθέτουμε το γάλα και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.
Καλό είναι να μείνει τουλάχιστον ένα βράδυ στην κατάψυξη γιατί δεν σφίγγει πολύ.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 43815
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 23-02-2008 13:43
 
Πανευκολο και πεντανοστιμο ακουγεται, θα το φτιαξω αμεσα τωρα που ανοιγει ο καιρος! :grin :grin :grin  
Να σε ρωτησω ομως: 1/2 βάζο Νutella εννοεις το μεγαλο ετσι; Και στην morfat αυτη με γευση σοκολατας; Το λεω για να δω ποσες μεριδες βγαινει οταν φωναξω τους φιλους μου να το φαμε. Σ' ευχαριστω εκ των προτερων :zzz
 
katerinakimam
2. 20-03-2008 12:58
 
Η morfat δεν έχει γεύσεις, είναι φυτική σαντιγύ. Αν έχεις κόσμο καλύτερα να κάνεις τη διπλή δόση. Επίσης για να γίνει πιο ελαφρύ πρόσθεσε 1/2 κουτί εβαπορέ. Στη διπλή δόση 1 ολόκληρο εβαπορέ. 
1/2 βάζο Nutella του μεγάλου βάζου.
 
yiouli
3. 20-03-2008 13:01
 
Πολύ ενδιαφέρουσα yiouli..πως μου είχε ξεφύγει ? να σε ρωτήσω όμως η γεύση του θυμίζει παγωτό ? γιατί μία άλλη φορά που δοκίμασα να φτιάξω με ermol και γάλα θύμιζε γάλα παγωμένο..επίσης αντί για nutella μπορούμε να βάλουμε μόνο κουβερτούρα και πόση ?
 
artemis
4. 23-05-2008 20:49
 
Κάνω μια παρόμοια συνταγή. Να σε ρωτήσω κάτι ? Το χτυπάς μόνο μια φορά το παγωτό ?
 
sgr
5. 23-05-2008 22:23
 
Yiouli, πολύ νόστιμο φαίνεται το παγωτάκι αυτό. Να διορθώσω όμως ότι η morfat έχει γεύσεις. Δεν βγαίνει μόνο ως φυτική σαντιγύ, βγαίνει και σε σοκολάτα.
 
rena
6. 24-01-2009 02:23
 
yioyli γεια σου!Με ενδιαφερει πολυ η συνταγη σου γιατι δηλωνεις οτι αυτο το παγωτο ειναι "μαλακο"Σε παρακαλω ομως λυσε μου μια απορια!Η κρεμα γαλακτος εαν 'χτυπηθει'δεν μας δινει σαντιγυ?Γιατι σε ολες τις συνταγες παγωτων ολοι ζητανε φυτικη σαντιγυ?Δηλαδη χωρις φυτικη σαντιγυ δεν μπορει κανεις να φτιαξει παγωτο?Σε θερμοπαρακαλω απαντησε μου αν μπορεις για να διαβεβαιωθω εαν πραγματι ειμαι καταδικασμενος να μην μπορω να φτιαξω παγωτο εφ οσον στη χωρα αυτη τηςΑφρικης πουεργαζομαι ..δεν υπαρχει φυτικη σαντιγυ
 
NIKOLAOSFRAGKIAS
7. 01-03-2009 23:23
 
Πολύ καλή η συνταγή και πανεύκολη....Πάντα υπάρχει στην κατάψυξή μου. Την κάνω και εγώ με λίγες παραλλαγές. Δεν βάζω νες καφέ, αλλά πρόσθέτω τριμμένα φουντούκια ή άλλες φορές δάκρυα σοκολάτας!!Όταν όμως προσθέτω αυτά τα υλικά επειδή είναι "βαριά" και κάθονται στον πάτο, το βγάζω από την κατάψυξη και το ανακατεύω. Αυτό το κάνω 3-4 φορές μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται και να μην κάθονται τα υλικά.
 
nikhkon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/08/13 )