Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τυρόπιτα Νο.02 (αφράτη με τέσσερα τυριά)
Τυρόπιτα Νο.02 (αφράτη με τέσσερα τυριά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 19
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Σάββατο, 23/02/08
Λοιπόν παιδιά πρέπει να σας πω τον πόνο μου: Είμαι από τις άτυχες εκείνες που η πεθερά μου αντί να χαίρεται που έχει βρει νύφη να καλομαγειρεύει αντιθέτως με μειώνει, με τον τρόπο της, και δείχνει χοντρό κόμπλεξ. Η εξήγηση είναι απλή: Πρώτον, πως γίνεται εγώ να μαγειρεύω τόσο καλά ή ίσως και καλύτερα από κείνη και δεύτερον, η δική της κόρη 'κρέμεται' από τη δική της μαγειρική..... Σνιφ. Λοιπόν στο προκείμενο. Αυτή την τυρόπιτα την είχα φτιάξει στη γιορτή του συζύγου μια χρονιά και μόλις την είδε μου είπε ότι είναι άψητη και ότι πάντα τις πίτες δεν τις ψήνω καλά. Η αλήθεια είναι ότι η τυρόπιτα αυτή είναι πολύ αφράτη και πρέπει να σταθεί κανά 2 ώρες αφού βγει απ' τον φούρνο.
Υλικά:
  • 300 γρ. φέτα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 300 γρ. γραβιέρα
  • 300 γρ. γκούντα
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. γάλα
  • 1 κουτ. γλ. μπαίκιν, λίγη κανέλλα
  • 9-10 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τ'αυτά, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπαίκιν μαζί με μια πρέζα κανέλα.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, περίπου Νο40, και στρώνουμε 3-4 φύλλα από κάτω. Με μια κουτάλα, τρυπητή κατά προτίμηση, ρίχνουμε μέρος από το μίγμα μας.
Βάζουμε άλλα 2 φύλλα και ξανά γέμιση. Στρώνουμε πάλι 1 φύλλο και γέμιση. Τέλος στρώνουμε όσα φύλλα έχουν μείνει και ρίχνουμε το υπόλοιπο των τυριών με τα υγρά τους.
Τρυπάμε με πιρούνι την τυρόπιτα και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 1 ώρα.
Στην αρχή είναι πολύ μαλακή σαν σουφλέ. Όσο κρυώνει τόσο πιο ωραία γίνεται!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 35932
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 23-02-2008 16:10
 
Άσε τις κακές γλώσσες να λένε! Εσύ πρέπει να ανεβαίνεις ψυχολογικά μ'αυτά που ακούς γιατί στην πραγματικότητα είναι η αναγνώριση της αξίας σου από την... ανάποδη :grin  
 
Μόνο πες μου Γιούλη, μόνο με φύλλο κρούστας πετυχαίνει, ή μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και κάποιο άλλο?
 
Ranja
2. 23-02-2008 16:40
 
Ας την να λέει γιούλι και εγώ το πέρασα αυτό αλλά δεν έδινα σημασία, τώρα πια έχω πάρει την εκδικησή μου ο κανακάρης της δεν μπορεί να φάει από τα φαγητά της :zzz  
Την συνταγή σου θα την δοκιμάσω, να σαι καλά και να μας στελνεις συνταγές :)
 
xrysa
3. 23-02-2008 17:09
 
Μήπως λέω μήπως είμαστε πολλές καμμένες απο πεθερές και πρέπει να ενωθούμε.Συμφωνώ με τη χρύσα.Τώρα μετά απο 12 χρόνια μέχρι και τη συμβουλή μου ζητάει καμιά φορά Ο-Οταν βλεπόμαστε.Με το κυάλι με βλέπει.Ειμαι φάν της πίτας και θα φτιαχτεί πού σύντομα Ευχαριστούμε.Και μη μασάς.Αν ο άντρας σου είναι με το μέρος σου όλοι οι άλλοι άς κάνουν κολοτούμπες. :zzz
 
MANOLIA
4. 23-02-2008 17:15
 
ωχ δηλαδη αν ειχε μια νυφη σαν εμενα ασχετη...... :( :( :( χαχα!! ας να λεει εμενα μου ακουγεται πολυ νοστιμη :upset :upset :upset :upset
 
giota
5. 23-02-2008 18:21
 
Μάλλον Γιούλη είμαι τυχερή.Η δική μου πεθερά ότι και να μαγειρέψω λεέι πως είναι ωραίο ακόμα και αν είνα χάλια.Και όταν θέλει να σχολιάσει κάτι το λέει διακριτικά.Μιλάμε για μεγάλη φάτσα.Πάντως η συνταγή ακούγεται πολύ καλή. :p
 
atalanth
6. 23-02-2008 18:21
 
Κορίτσια ευχαριστώ για τη στήριξη. Αλλά εδώ και 15 χρόνια δεν γίνεται τίποτα... Ίσα-ίσα που έπειδή έχω τρία αγόρια περιμένει να με εκδικηθεί μέσω των...νυφών μου!!! Ε λ ε ο ς 
Λοιπόν με φύλλο κρούστας την έχω φτιάξει μόνο. Μετά το ψήσιμο τα εσωτερικά φύλλα δεν φαίνονται γι'αυτό και μοιάζει σαν σουφλέ. Θα την έλεγα...σουφλοτυρόπιτα! Σύντομα θα σας στείλω και μια ωραία τυρόπιτα χωρίς φύλλο διαφορετική.
 
yiouli
7. 23-02-2008 18:33
 
αχ....γιουλη μου εγω σε καταλαβαινω απολυτα και η δικη μου ακριβως το ιδιο και εγω εχω 2 αγορια και περιμενει εκδικηση απο τις νυφες :sigh :sigh πολυ καλη η τυροπιτα θα εκτελεστει συντομα :grin :grin
 
sgrav
8. 23-02-2008 19:37
 
ΓΙΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ \'\'ΜΗΤΕΡΑ\'\'ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΙΕΣ ΤΗΣ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΘΑ ΤΗΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΜΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ..... :grin :grin
 
nora
9. 23-02-2008 22:28
 
Πάντα τέτοια Γιούλη, ωραία μαγειρέματα να σκάνε οι οχτροί μας 8) 8) 8)  
 
Η σουφλοτυρόπιτα θα εκτελεστεί άμεσα, πάραυτα!!! Μια ερώτηση μόνο...Αν τ'αυγά τα κάνω 3 θα με μαλώσεις??
 
Flora
10. 24-02-2008 12:23
 
Δεν νομίζω ότι θα χαλάσει η γεύση της! Πάντως η γιαγιά μου που ήταν από ένα χωριό της Εύβοιας, (και με είχε μάθει την πρώτη μου τυρόπιτα), έβαζε για ένα ταψι πίτα, περίπου....20 αυγά και μπόλικο μαλακό, κατσικίσιο τυρί καθώς και κανελίτσα. Ήταν μια τυρόπιτα Α Π Α Ι Χ Τ Η !
 
yiouli
11. 08-04-2010 09:53
 
Αυτή η τυρόπιτα έχει καθιερωθεί πλέον και την κάνω πολύ συχνά.  
Είναι πολύ αφράτη, ζουμερή μέσα, τραγανή απ' έξω και πολύ, πολύ νόστιμη. Η κανέλα κάνει τη διαφορά και κανείς δεν την αντιλαμβάνεται ;) Επίσης τρώγεται άνετα και 3 μέρες μετά!!! 
Βάζω 3 αυγά μεγάλα ή 4 μικρά.
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/10/10 )