Τυρόπιτα Νο.02 (αφράτη με τέσσερα τυριά) |
|
Έχει υποβληθεί από yiouli
|
Σάββατο, 23/02/08 |
Λοιπόν παιδιά πρέπει να σας πω τον πόνο μου: Είμαι από τις άτυχες εκείνες που η πεθερά μου αντί να χαίρεται που έχει βρει νύφη να καλομαγειρεύει αντιθέτως με μειώνει, με τον τρόπο της, και δείχνει χοντρό κόμπλεξ. Η εξήγηση είναι απλή: Πρώτον, πως γίνεται εγώ να μαγειρεύω τόσο καλά ή ίσως και καλύτερα από κείνη και δεύτερον, η δική της κόρη 'κρέμεται' από τη δική της μαγειρική..... Σνιφ. Λοιπόν στο προκείμενο. Αυτή την τυρόπιτα την είχα φτιάξει στη γιορτή του συζύγου μια χρονιά και μόλις την είδε μου είπε ότι είναι άψητη και ότι πάντα τις πίτες δεν τις ψήνω καλά. Η αλήθεια είναι ότι η τυρόπιτα αυτή είναι πολύ αφράτη και πρέπει να σταθεί κανά 2 ώρες αφού βγει απ' τον φούρνο.
Υλικά:
- 300 γρ. φέτα
- 300 γρ. ανθότυρο
- 300 γρ. γραβιέρα
- 300 γρ. γκούντα
- 6 αυγά
- 1 φλ. λιωμένο βούτυρο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 700 γρ. γάλα
- 1 κουτ. γλ. μπαίκιν, λίγη κανέλλα
- 9-10 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τ'αυτά, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπαίκιν μαζί με μια πρέζα κανέλα. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, περίπου Νο40, και στρώνουμε 3-4 φύλλα από κάτω. Με μια κουτάλα, τρυπητή κατά προτίμηση, ρίχνουμε μέρος από το μίγμα μας. Βάζουμε άλλα 2 φύλλα και ξανά γέμιση. Στρώνουμε πάλι 1 φύλλο και γέμιση. Τέλος στρώνουμε όσα φύλλα έχουν μείνει και ρίχνουμε το υπόλοιπο των τυριών με τα υγρά τους. Τρυπάμε με πιρούνι την τυρόπιτα και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 1 ώρα. Στην αρχή είναι πολύ μαλακή σαν σουφλέ. Όσο κρυώνει τόσο πιο ωραία γίνεται!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 35932 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/10/10 )
|