Υλικά για 4 άτομα - Για τις πατάτες:
- 6 μέτριες πατάτες
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 50γρ. φρέσκο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. διάφορα πιπέρια σπασμένα
- αλάτι
Μαρινάδα για 4 σπαλομπριζόλες: - 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- ½ ποτηράκι λάδι
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γλ. διάφορα πιπέρια
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
Εκτέλεση - Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για ένα δίωρο γυρίζοντάς τες τακτικά.
- Ετοιμάζουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και αλατίζουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Σε σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι.
- Ρίχνουμε τα πιπέρια σπασμένα και το δενδρολίβανο να απελευθερωθούν τα αρώματά τους.
- Σωτάρουμε τις πατάτες για 10’ να κάνουν μια ελαφριά κρούστα.
- Μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο για άλλα 10’-15’ ανακατεύοντας τις πατάτες συχνά. Αφού έχουν μαλακώσει οι πατάτες, ανάβουμε για λίγα λεπτά τοgrill να πάρουν χρώμα.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες κατά τα γούστα μας και σερβίρουμε με τις πατάτες.
|
|
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 33901 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |