Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτα με πάριζα (χωρίς φύλλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Κυριακή, 24/02/08

Έχω δοκιμάσει αρκετές πίτες χωρίς φύλλο αλλά έχω καταλήξει τελικά σ' αυτή. Το πλεονέκτημά της είναι ότι δεν θυμίζει απλά ένα αλμυρό κέϊκ. Περί ορέξεως βέβαια...τα γνωστά...αλλά είναι μια καλή συνταγή.

Υλικά:
  • 300 γρ. βιτάμ soft
  • 500 γρ. φέτα
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 300 γρ. πάριζα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι (φαρινάπ κατά προτίμηση)
  • 2 κ.γλ. μπαίκιν
  • 8 αυγά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε αρχικά το βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, τα τριμμένα τυριά, το γιαούρτι, το μπαίκιν και την πάριζα.
Αν το μίγμα είναι σφιχτό βάζουμε λίγο γιαούρτι.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και ύστερα στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά ακόμη.

Τip: Για μεγαλύτερη νοστιμιά θα πρέπει η πίτα να είναι λεπτή και όχι χοντρή. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο τυράκι από πάνω πριν τη βάλουμε στο φούρνο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10035
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 25-02-2008 20:01
 
Εφτιαξα την πιτα και μου βγηκε πααααρα πολλυ καλη..Ειδικα αν βαλεις και λιγο μπεικον (πραγμα που εκανα) γινεται αψογη..Μπραβο για την συνταγη..
 
Vendemmian

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 28/01/11 )