Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαρίδες με σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Κυριακή, 24/02/08
fd61df_400
Φωτογραφία απο το μέλος
: VASILIKH

Η συνταγή αυτή είναι επινόηση δική μου και του άντρα μου. Αφού φτιάξαμε διάφορες συνταγές και κάναμε παραλλαγές καταλήξαμε στην παρακάτω.
Αρχικά η συνταγή ήταν για γαρίδες σαγανάκι αλλά μετά κατέληξε σάλτσα για γαρίδες αφού είδαμε ότι άρεσε πολύ και σε εμάς και στα παιδιά μας.

Υλικά:
  • 1 πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες (δεν έχω συγκεκριμένη ποσότητα αρκεί να είναι αρκετές γιατί με το ξεπάγωμα μειώνεται η ποσότητά τους)
  • pumaro1 δαφνόφυλλο
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 2 πρέζες ξερό βασιλικό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγη πάπρικα
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο αλάτι και πιπεράκι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σωτάρω το κρεμμυδάκι και το σκορδάκι και προσθέτω το pumaro.
Έπειτα ρίχνω όλα τα άλλα υλικά και το λαδάκι.
Έχω ήδη ξεπαγώσει τις γαρίδες και μόλις δέσει η σάλτσα τις ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω το φαγητό περίπου μισή ώρα δοκιμάζοντας.

Σημείωση:
Σε κάποια άλλη παραλλαγή ΄σβήνω΄ το κρεμμυδάκι με λίγο ούζο και συνεχίζω σύμωνα με την υπόλοιπη συνταγή.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14193
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 25-02-2008 09:28
 
just perfect! μπράβο νοστιμότατη
 
melina
2. 25-02-2008 09:40
 
Αχ ωραία και έχω γαρίδες στην κατάψυξη. Θα εκτελεστεί αύριο κιόλας. Απορία: Αν ρίξω και μύδια λες να μη γίνει καλό?
 
Mary
3. 25-02-2008 10:16
 
Αν και δεν το έχω δοκιμάσει πιστεύω πως θα είναι καλό. Άλλωστε η μαγειρική είναι φαντασία!
 
yiouli
4. 26-02-2008 12:22
 
΄Εδωσα το "τυπωθήτω" για να περάσουμε γρήγορα στην εκτέλεση.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/01/12 )