Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λαγανα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από giota   
Κυριακή, 24/02/08
Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι ΟΙ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙΑ.
Υλικά
  • 60 γρ. μαγιά νωπή ή 2 κουταλιές ξερή
  • 2 κούπες ζεστό νερό (40 βαθμών Κελσίου)
  • 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο και αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό, μισό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • λίγο σουσάμι
Ατομα: 3-4 λαγάνες
Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 20'
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά στο μισό ζεστό νερό, ρίξτε λίγο από το αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός, σκεπάστε τον με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τον σε ζεστό μέρος 12 ώρες. Κοσκινίστε σε λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τη φουσκωμένη μαγιά και 1 1/2 κούπα ή όσο χλιαρό νερό χρειαστεί και ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη μάλλον μαλακιά, ελαστική και εύπλαστη. Ζυμώστε την δυνατά 8'-10'. Χωρίστε την σε 3 ή 4 μπάλες. Αλείψτε τες με λάδι και βάλτε τες σε μπολ. Σκεπάστε κι αφήστε τες να διπλασιασθούν σε όγκο. Πατήστε κάθε μπάλα με τον πλάστη, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε 3 ή 4 χοντρές πίτες, με διάμετρο 18-20 εκ. Βάλτε τες σε μεγάλες λαμαρίνες, σκεπάστε κι αφήστε τες να φουσκώσουν, ώσπου να διπλασιασθούν σε όγκο. Πατήστε τες με τα δάχτυλα σε διάφορα σημεία, κάνοντας βαθειές δαχτυλιές σε όλη την επιφάνεια. Αλείψτε τες με λίγο νερό και πασπαλίστε τες με σουσάμι. Ψήστε τις λαγάνες στους 200 βαθμούς Κελσίου, 15'-20'. Οι λαγάνες στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια ημέρα. Αλλιώς, φυλάξτε τες στην κατάψυξη, κλεισμένες ερμητικά σε πλαστική σακούλα. Διατηρούνται 3 μήνες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 19726
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 25-02-2008 09:31
 
Αν εσείς φτιάξετε και τη Λαγάνα, εμείς οι φουρναρέοι τι θα κάνουμε? Κλέφτες θα γίνουμε? χαχαχα
 
Mary
2. 25-02-2008 13:39
 
;)  
εσεις οι φουρναρεοι να μενετε ανοικτα ολη μερα την Καθαρα Δευτερα,για εμας που ξενυχταμε την τελευταια Κυριακη των Αποκρεων.Αυτο να κανετε..
 
crystal
3. 26-02-2008 15:18
 
Giota να'σαι καλα. Ευχαριστώ πολυ για τη συνταγή. Μια ερώτηση μόνο πειράχει αν ψηθούν στον αέρα;  
Mary μου θα μου επιτρεψεις εγω φετος να κανω λαγανα, εκτος κι αν μπορεις να μου στειλεις καμια εσυ πανω Αγγλια. :grin Πολυ θα το χαρω. :)
 
eleni
4. 26-02-2008 16:48
 
eleni δεν την εχω φτιαξει ακομα :sigh :sigh :sigh
 
giota
5. 10-02-2010 16:37
 
ακριβώς την ίδια βρήκα πριν από λίγο και στο vefashouse .Πάντως και εγώ αυτή φτιάχνω ,όμως όχι τόση πολλή ώρα ,γι΄αυτό γίνεται ,μάλλον τόσο ωραία και όχι πάρα πολύ ωραία !!!
 
ORFEAS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Κατσαρόλα με καπάκι σουρωτήρι
Το Top στην φιλοξενία