Αυτή η μπεσαμέλ γίνεται σε μπέν-μαρί. Ετσι γλυτώνουμε το ανακάτεμα, αλλά κυρίως δεν σβολιάζει, δεν κολλάει και κυρίως παραμένει αφράτη και όταν ξαναζεσταθεί. ΥΛΙΚΑ
- 4 φλυτζ. γαλα φρεσκο
- 8 κ.σ. κοφτές αλεύρι
- 4κ.σ. βούτυρο ( που έχουμε αφήσει να μαλακώσει)
- αλάτι και λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν-μαρί βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι το βούτυρο αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα, το κάνουμε σαν μια μπάλλα και το ρίχνουμε με προσοχή με μια κίνηση όλο μαζί στο γάλα. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει για 15 ακριβώς λεπτά. Βγάζουμε το κατσαρολάκι και με ένα χτυπητήρι αυγών ή καλύτερα με ένα μιξεράκι χειρός χτυπάμε (σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή) το μίγμα το οποίο θα πήξει αμέσως, ρίχνουμε τούς κρόκους έναν έναν και το μοσχοκάρυδο και η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη,Πρίν το χτυπήσουμε το μίγμα μας είναι πολύ νερουλό, μήν το φοβηθείτε μόλις χτυπηθεί αμέσως πήζει. Εάν δεν έχουμε μπεν-μαρί χρησιμοποιούμε μια μικρή και μιά αμέσως μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 13922 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |